Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜlkeden

DİJİTAL MEDYADA BİLİM VE YENİLİK

Bugüne kadar güncel olan konuyla ilgili olarak, El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi’nde VI Uluslararası Gazetecilik Forumu «araştırma Üniversitesi Modeli: dijital Medyada Bilim ve İnovasyon” düzenlendi.

Dünyanın küresel resmini hızlı ve çok etkili bir şekilde değiştiren güçlü bir değişim çağında yaşıyoruz. Dijital medya ya da “yeni medya”, yaklaşık yirmi yıl önce hayatımıza hızla girdi. 1980’lerde, kitlesel kullanım için internet ve bilgisayar teknolojisinin aktif olarak gelişmeye başladıklarında doğdular. Bu, bu tür yeniliklerden etkilenmemiş bir kişi için uzun zamandır bir yenilikti, çünkü daha önce medya sadece basılı yayınların yanı sıra analog yayın modellerine dayanıyordu. Küreselleşmenin aktif süreci, teknolojik ilerlemenin yanı sıra bilgi topluluğuna geçiş, bunların hepsi dijital medyanın ortaya çıkmasının ve toplum üzerindeki etkilerinin artmasının başlıca nedenleriydi. Medyanın, herhangi bir üyesi bir haber etkinliğinin oluşturulmasına katılabilecek halkla iletişim kurmaya yardımcı olan bir aracı olduğu söylenebilir. Yeni medya, sırayla, insanlar arasındaki iletişim için bir platformdur, geleneksel medyanın okuyucularıyla halka açık bir internet kaynağı aracılığıyla iletişim kurmasına yardımcı olurlar.

Bugüne kadar güncel olan konuyla ilgili olarak, El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi’nde VI Uluslararası Gazetecilik Forumu «araştırma Üniversitesi Modeli: dijital Medyada Bilim ve İnovasyon” düzenlendi. Medya odasının çalışmalarına Avrupa, Yakın Doğu ve Orta Asya’dan akademisyenlerin yanı sıra Kazakistan’daki Internews temsilciliği, yasal Medya Merkezi kamu Fonu, Baş Editörler Kulübü, Kazakistan Medya Ağı Derneği, Orta Asya Üniversiteleri Gazetecilik Derneği, Rusya Bilimler Akademileri, Özbekistan, Kırgızistan ve ulusal üniversiteler gibi uluslararası ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.Taşkent’te düzenlenecek olan «Orta Asya ülkelerinde Gazetecilik Araştırmaları: Sürdürülebilir Kalkınma için İlerleme” konulu gazetecilik seminerinde, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan üniversiteleri arasında öğrenci akademik programının kabul edilmesi ve «Central Asian Media Review» bilimsel dergisinin kamuya sunulması konusunda kararlar alındı.

Nurzhan Kuantaiuly

Gazetecilik Fakültesi Dekanı

El-Farabi Kazak Milli Üniversitesi

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu