Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerSiyaset

MHP Nevşehir Milletvekili Adaylarını açıkladı

MHP Genel Merkezi tarafından 28.Dönem Nevşehir Milletvekili Aday Listesi açıklandı.

MHP Nevşehir Milletvekili Adayları Belli Oldu. MHP Genel Merkezi tarafından yayımlanan listede 28.Dönem Nevşehir Milletvekili Adayları şu isimlerden oluştu:

NEVŞEHİR MHP ADAYLARI:

1 FİLİZ KILIÇ

2 MUSTAFA ÇİFTÇİ

3 EMRE AKTAŞ

 

Filiz Kılıç Kimdir ?

Prof. Dr. Filiz Kılıç, 1964 yılında Avanos’ta dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümünden mezun oldu.

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını tamamladı. 1987 yılında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladığı Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde 1995 yılında yardımcı doçent, 2005 yılında da profesör unvanını almaya hak kazandı.

Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Gazi Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (GÜADEK) üyeliği, yönetim kurulu üyelikleri, bölüm başkan yardımcılığı, proje başkan ve yardımcılıkları görevlerinde bulundu.

2008 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kurucu rektörlüğüne atandı. Rektörlük süresi dolduğu için 10.3.2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından atanan Prof. Dr. Mazhar Bağlı’ya görevini teslim etti.

Filiz Kılıç, evli ve iki çocuk annesidir.

Filiz Kılıç, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde MHP’nin Nevşehir Belediye Başkan Adayı olarak Nevşehir tarihinin ilk kadın belediye başkan adayı oldu.

Avukat Mustafa ÇİFTCİ Kimdir?

1987 Nevşehir doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Nevşehir de tamamladım. Lisans eğitimim için 2006 yılında Ankara’ya gittim ve Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimimi tamamladım.

Uzun yıllar Ankara da yaşadıktan sonra 2018 yılında memletime döndüm.

Şuan serbest avukatlık yapmaktayım. Evliyim. Milli birlik ve kardeşlik duygusunu her daim içimde tuttum.

Şimdiye kadar üyesi olduğum Milliyetçi Hareket Partisi’nin Nevşehir İl Yönetiminde aktif görev almaktayım.

  1. Dönem milletvekilliği için partimdeki görevimden istifa ettim ve Milletvekilli aday adayı olarak, büyüdüğüm toprakların sorunlarının çözümü için ben de elimi taşın altına koyuyorum.

Av. Emre Aktaş kimdir?

Av.Emre Aktaş, 13.06.1996 Nevşehir doğumludur. Eğitimci bir aileden gelmektedir. İlk ve orta öğrenimini Nevşehir ili merkezi ve ilçelerinde tamamladıktan sonra Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nden mezun olmuştur. Üniversite yıllarından itibaren Lefkoşa, Ankara, Kocaeli ve Konya’da Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı İl Başkan yardımcılığı, teşkilat başkanlığı, özel kalem müdürlüğü ve daha birçok yöneticilik faaliyetlerinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında ve vakıflarda da üst düzey yöneticilik yapmıştır. Halen çeşitli zamanlarda, seminer ve çalışmalarını yürütmektedir. Mesleğine Nevşehir Barosu’na bağlı özel avukat olarak Erdoğan Hukuk Ofisinde, kurucu müdür olarak hizmet vermektedir.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu