Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerSiyaset

Nevşehir’in Yeni Milletvekilleri

Nevşehir'de Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçiminde Nevşehir'de kesin olmayan ilk sonuçlara göre AK Parti 2, MHP ise 1 Milletvekili çıkardı.

14 Mayıs 2023 Milletvekili seçiminde Nevşehir‘de kesin olmayan ilk sonuçlara göre;İşte yeni Milletvekillerimiz;

1-Ak Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün,

2-Ak Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan,

3-MHP Genel Başkan yardımcısı ve Nevşehir Milletvekili  Prof.Dr.Filiz Kılıç

AK Parti Nevşehir Milletvekili Süleyman Özgün Kimdir?

1977 yılında Nevşehir’ de doğan ve ilköğrenimini Cumhuriyet ilkokulunda okuyan Süleyman Özgün, orta ve lise öğrenimini Nevşehir Lisesinde tamamladı.

1977 yılında Nevşehir’de doğan ve ilköğrenimini Cumhuriyet ilkokulunda okuyan Süleyman Özgün, orta ve lise öğrenimini Nevşehir Lisesinde tamamladı.

Üniversite eğitimini ise 1994-1998 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde tamamladı.

Süleyman Özgün, AK Parti kariyerine Kapucubaşı Mahallesi Parti Temsilciliği ile başladı. 2003-2006 yılları arasında AK Parti Gençlik Kolları Yürütme Kurulu Üyeliği görevini yapan Özgün; 2012-2013 yılları arasında AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak siyasi hayatına devam etti. 2014-2018 yılları arasında İl Genel Meclisi Başkanlığı görevini yürüttü. 2021-2023 yılları arasında Nevşehir AK Parti İl Başkan yardımcılığı ve Yerel Yönetimler Başkanlığı görevini üstlendi. Süleyman Özgün, Evli ve üç çocuk babasıdır.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan Kimdir?

Emre Çalışkan 19 Mayıs 1985’te doğdu.

İlk öğrenim hayatına Şehit Üsteğmen Mustafa Şimşek İlköğretim Okulu’nda atıldı.

İzmir Bornova Anadolu Lisesi ve Kırşehir Fen Lisesi’nin ardından Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünü okudu. 2005 yılında, AK Parti serüvenine başladı. 2008 yılında AK Parti Genel  Merkez Gençlik Kollarında MKYK Üyesi seçildi. 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde memleketi Nevşehir’den 3. Sıra Milletvekili Adayı gösterildi.

402 oy farkla seçilemeyen Emre Çalışkan, seçimin ardından AK Parti Genel Merkez Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi seçildi ve 2018-2021 yılları arasında bu görevini yürüttü.

  1. dönemde yeniden aday gösterilen ve 2. sırada gösterilen Emre Çalışkan, seçimleri kazanarak mecliste Nevşehir’i temsil etmeye hak kazandı. Emre Çalışkan evli ve birçocuk babasıdır.

MHP Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç Kimdir?

Prof. Dr. Filiz Kılıç, 1964 yılında  Avanos‘ta dünyaya geldi.

Hacettepe Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümünden mezun oldu.

Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans ve Doktora çalışmalarını tamamladı.

1987 yılında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladığı Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde 1995 yılında yardımcı doçent, 2005 yılında da profesör unvanını almaya hak kazandı. Gazi Üniversitesi Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Gazi Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Kurulu (GÜADEK) üyeliği, yönetim kurulu üyelikleri, bölüm başkan yardımcılığı, proje başkan ve yardımcılıkları görevlerinde bulundu.

2008 yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi kurucu rektörlüğüne atandı. Rektörlük süresi dolduğu  için 10.3.2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından atanan Prof. Dr. Mazhar Bağlı’ya görevini teslim etti.

Filiz Kılıç, evli ve iki çocuk annesidir.

Filiz Kılıç, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde MHP’nin Nevşehir Belediye Başkan Adayı olarak Nevşehir tarihinin ilk kadın belediye başkan adayı oldu.

2021 yılında MHP Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir.

Mart 2021 itibarıyla MHP Parti İçi Eğitim, Siyaset ve Liderlik Okulundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıdır.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçiminde Nevşehir Halkı tarafından Nevşehir Milletvekili oldu.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu