Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

NEVÜ Güzel Sanatlar Fakültesi 174 Öğrenciyi Mezun Etti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yıllı mezunları için mezuniyet töreni düzenledi. Gerçekleştirilen törenle birlikte Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Resim Bölümü, Sahne Sanatları Bölümü, Seramik ve Cam Bölümü ile Görsel İletişim Tasarım Bölümü’nden toplam 174 öğrenci mezuniyet sevincini ve heyecanını aileleri ve katılımcılar eşliğinde yaşadı.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene; GSF Dekanı Prof. Dr. Göksel Şimşek, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Özdemir ve Dekan Doç. Dr. Nüshet Göksun Yener, akademik ve idari personel, öğrenciler, davetliler ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, GSF Tanıtım Filmi gösteriminin ardından tören, Güzel Sanatlar Fakültesi birincisi Özlem Tayfun’un mezun olan öğrenciler adına duygu ve düşüncelerini paylaşmasıyla başladı. Tayfun, “Mezun olmanın getirdiği gururu, heyecanı ve hatta bir miktar da hüznü bir arada hissediyorum. Bugün, üniversite hayatımızı tamamladık ve yeni bir kapının eşiğindeyiz. Dört yıl boyunca özveriyle çalıştık, zorluklarla karşılaştık, ama asla pes etmedik. Bu süreçte bizlere rehberlik eden, bilgi ve deneyimlerini paylaşan değerli hocalarımıza minnettarım. Bu yolculukta bana hep destek olan aileme de çok teşekkür etmek istiyorum. Her zaman bana inandınız ve cesaretlendirdiniz. Sizin desteğiniz de olmadan bu noktaya gelemezdim. Son olarak, sevgili mezun arkadaşlarım, sizleri tebrik ediyor, bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum.” diye konuştu.

GSF Dekanı Prof. Dr. Göksel Şimşek ise “2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimizde sizlerle birlikte olmanın sevincini, heyecanını ve gururunu yaşıyoruz.  Gönlümüz tüm mezun öğrencilerimiz ile bugün bu salonda bu anı daha coşkulu yaşayabilmeyi isterdi. Bugün ülkemizin yaşadığı çok büyük bir felaketten dolayı bu salonda bulunamayan öğrencilerimiz olduğu gibi, aramızdan ayrılan öğrencilerimiz ve binlerce vatandaşımız oldu. Onları rahmet ve büyük bir özlemle anıyoruz.

Güzel Sanatlar Fakültesi olarak, bireyin, ailenin ve toplumun geliştirilmesini hedef edinen, yenilik ve değişimlere duyarlı, geçmişi bilen ve geleceğin farkında olan, ülkemiz ve dünyamız için sorumluluk alarak mesleki kariyerini geliştiren, yaşam boyu öğrenmeyi benimsemiş sanatçı adayları yetiştirmeyi ilke edindik. Bu hedefe ulaşmada desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Semih Aktekin olmak üzere çağdaş eğitim ve öğretim faaliyetlerinin sürdürülmesinde ve mükemmel bir şekilde işletilmesindeki özverili çalışmalarından dolayı akademik ve idari personelimize de en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Şimşek devamında “Siz değerli öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarınızda sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz her zaman; kıymetinizi bilen ve sizin de kıymetlerini bileceğiniz, kalıcı dost, samimi ve dürüst insanlarla kesişsin,  bahtınız ve yolunuz açık olsun” diye konuştu.

Konuşmalarından ardından Güzel Sanatlar Fakültesi birincisi Özlem Tayfun, fakülte ikincisi Edanur Şalu ve fakülte üçüncüsü Duygu Arsla’na GSF Dekanı Prof. Dr. Göksel Şimşek, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Fatih Özdemir ve Dekan Doç. Dr. Nüshet Göksun Yener tarafından plaketlerinin verilmesinin ardından tören, fakülte genelinde dereceye giren diğer öğrencilere başarı belgelerinin verilmesiyle devam etti.

Tören, diğer mezun olan tüm öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ve öğrencilerin katılımcıların alkışları eşliğinde keplerini hep birlikte havaya atmaları ile sona erdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu