Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

NEVÜ İlahiyat Fakültesi’nden 6. Dönem Mezuniyet Gururu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İlahiyat Fakültesi tarafından 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yıllı 6. dönem mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi. Toplam 79 öğrenci mezun olmanın heyecan ve gururunu aileleriyle birlikte yaşadı.

NEVÜ Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Karavezir Salonu’nda düzenlenen mezuniyet programına, NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, Nevşehir İl Müftüsü Kazım Güzel, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Sağlam ve Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Güneş, İlahiyat Fakültesi akademik ve idari personeli ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden NEVÜ’lü öğrenciler ile tüm vatandaşlar için Fatiha okunmasının ardından tören, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi. Mustafa Sağlam’ın konuşmasıyla başladı.

Sağlam: İlahiyat Fakülteleri Olarak Toplumumuzdaki Müstesna Yerimizin ve Sorumluluklarımızın Farkındayız.

Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi. Mustafa Sağlam “2012 yılında kurulmuş, ilk mezunlarını 2016-2017 akademik yılında vermiş yeni bir İlahiyat Fakültesi olmamıza rağmen akademik kadromuz, ilk günkü heyecanımız ve durmadan yenilenen çalışma azmimizle öğrencilerimizi yetiştirmeye devam ediyoruz. Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri ve İslam Tarihi ve Sanatları bölümlerimizle ve daima ileriye bakan eğitim anlayışımızla kadim geleneğimizin mirasını yaşatmaya çalışıyor, azim ve kararlılığımızı güçlü tutuyoruz. Tam bu noktada İlahiyat Fakülteleri olarak toplumumuzdaki müstesna yerimizin ve sorumluluklarımızın farkındayız. Yaratılmışların en şereflisi olan insanı önceleyen bir anlayışla; “Bize bir insan mektebi lazımdır. Bir mektep ki bizi kendi ruhumuza kavuştursun; her hareketimizin ahlaki değeri olduğunu tanıtsın; hayâya hayran gönüller, insanlığı seven temiz yürekler yetiştirsin; her ferdimizi milletimizin tarihi içinde aratsın; vicdanlarımıza her an Allah’ın huzurunda yaşamayı öğretsin.” diyen Nurettin Topçu misali nitelikli insan yetiştirme gayretini güdüyoruz.

Bir yandan milli ve manevi değerlerimizle beslenirken diğer yandan “müminin yitik malı olan hikmet” arayışından kopmadan “kökleri mazide olan âtî’yi” ihmal etmeyen evrensel bir bakış açısını öğrencilerimize kazandırmak için çabalıyoruz.

Sevgili gençler, bir toplumun en büyük sermayesi yetiştirdiği eğitimli insanlarıdır. Dolayısıyla sizler, o eğitimli insanı yetiştirmeye aday olduğunuz gibi din adamı kimliğinizle her zaman ve her yerde toplumun içinde önder ve rehber olmaya da aday oldunuz. Hayatınızda yeni bir dönem başlıyor. Sizler insan yetiştirmek gibi sorumluluğu son derece ağır bir görevi üstleniyorsunuz. Bir toplumun ve bir ülkenin en büyük sermayesi yetişmiş eğitimli insandır. İşte o insanları sizler yetiştireceksiniz. O nedenle öğrenmeye, kendinizi farklı okumalarla besleyip büyütmeye devam etmelisiniz. Gücünüzü; bilginizden, sahip olduğunuz değerlerden, ahlak ve maneviyatınızdan ve kaliteli bir hayatı inşanızdan alınız.

Bu duygu ve düşüncelerle sizleri en yüce dosta emanet ediyor, yolunuz ve bahtınız açık olsun diyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Allah’a emanet olunuz” diye konuştu.

Mezun Olan Arkadaşları Adına Duygu ve Düşüncelerini Paylaştı

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında İlahiyat Fakültesi’nden birincilikle mezun olan Nihal Kömürcü, mezun olan tüm arkadaşları adına heyecan ve mutluluğunu katılımcılarla paylaştı.

Kömürcü, “Öğrenci olarak adım attığımız İlahiyat Fakültesinde aldığımız çeşitli dersler bizlere gösteriyor ki ilim uçsuz bucaksız bir deniz gibi önümüzde duruyor. Her ne kadar öğrenciliğimiz resmi olarak sonlanıyor gözükse de aslında hakikat ilminin hep öğrencisi kalacağız. Bununla birlikte her daim yolumuzu aydınlatacak olan Kur’an ve Sünnet, değerlerimizin temelidir. Temsil ettiğimiz ve taşıyıp aktaracağımız bu değerlerimiz, bizlere çok büyük bir medeniyetin, İslam Medeniyetinin emanetidir. Her nasıl olursak olalım, nerede konumlanırsak konumlanalım gittiğimiz her yere, ettiğimiz her söze hakikat tohumlarını saçmalıyız. İlerleyen zamanda bir din insanı, öğretmen, akademisyen ya da her ne olursak olalım bulunduğumuz mevkiinin en iyisi olmak zorundayız. Çünkü artık hüviyetimizin yanında bir kimliğimiz daha var o da İlahiyatçı kimliği. Bu kimliği tertemiz bir şekilde onurla taşımalıyız” diye konuştu.

Kutsal Topraklardan Öğrencilerinin ve Ailelerinin Mutluluklarına Ortak Oldu

Hac ibadetinden dolayı mezuniyet törenine katılamayan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, kutsal topraklardan göndermiş olduğu ses kaydı ile öğrencilerinin ve ailelerinin heyecan ve mutluluklarına ortak oldu. Durmuş öğrencilerine bundan sonraki yaşamlarının her alanında başarılar diledi.

“Bilimi ve ‘Oku’ Emrini Öncü Edinen Bireyler Olmanızı Temenni Ediyorum”

NEVÜ yönetimi ve ailesi olarak mezun öğrencilerin aileleriyle birlikte heyecan, mutluluk ve gururlarını paylaştıklarını söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık ise “Uzaktan yakından teşrif eden çok değerli ailelerimiz, İlahiyat fakültemizin ve üniversitemizin sayın yöneticileri, çok değerli akademik ve idari personelimiz ve bugün buraya toplanma nedenimiz kıymetli mezunlarımız üniversitemizin ilahiyat fakültesi mezuniyet törenine öncelikle hoş geldiniz. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Semih Aktekin adına mezunlarımızı vermenin mutluluğu ve onuru içinde hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Mezunlarımızın çok kıymetli aileleri sizleri evlatlarınızın gururlu gününde tüm emekleriniz için tebrik ediyorum, bu süreçte evlatlarınız için verdiğiniz emeğin karşılığını onlar da size mezuniyetle hediye ediyorlar. Ve siz sevgili mezunlarımız, sizler hayatınızın bu döneminde aldığınız tüm bilgiler ışığında çevrenize örnek teşkil edecek bilgi ve donanımla mezun oluyorsunuz. Bu anlamda sorumluluğunuz yüksektir. Mezun olup kariyer hayatınıza başlasanız da öğrenme süreciniz devam ediyor, yaşam boyu öğrenen bireyler olmanız ve çevrenize aktarmanız oldukça önemli. Ve tüm süreçlerde akıl ve vicdanla hareket eden, bilimi ve “Oku” emrini öncü edinen bireyler olmanız temennisiyle mezuniyetinizi canı gönülden tebrik ediyorum.

Sözlerime son verirken sizlerin bugünlere gelmenizde pay sahibi olan ailelerinizi, ülkenizi ve üniversitenizi unutmamanızı istiyor, hepinize bundan sonraki hayatınızda sağlıklı, mutlu ve başarılı bir ömür diliyorum. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

Dereceyle Mezun Olan Öğrencilere Plaketleri Verildi

Yapılan konuşmaların ardından 2022-2023 Eğitim – Öğretim Yılında İlahiyat Fakültesi’ni birincilikle tamamlayan Nihal Kömürcü, Fakültesi ikincisi Gonca Selvi ve Fakülte üçüncüleri Muhittin Ayağa ile Şeyda Küçük’e plaketini NEVÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özlem Fındık, Nevşehir İl Müftüsü Kazım Güzel ve İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Mustafa Sağlam verdi.

İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin hazırladığı video sunumları, Fakülte birincisi Nihal Kömürcü’nün mezuniyet yaş kütüğüne plaka çakması ve öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi ile devam eden tören, öğrencilerin mezuniyet sevincini keplerini havaya atarak kutlamaları ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu