Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Kapadokya Üniversitesinde İstanbul Sabiha Gökçen Yerleşkesi Mezuniyet Töreni yapıldı

Kapadokya Üniversitesi 2022-2023 akademik yılı İstanbul Sabiha Gökçen Yerleşkesi mezuniyet töreni yapıldı.

Uçuş Harekât Yöneticiliği, Uçak Teknolojisi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programlarını başarıyla bitirmiş 172 öğrencinin şed kuşanarak mezuniyet coşkusu yaşadığı törende, Uçak Teknolojisi bölümü öğrencileri Tekniker Yeminlerini okudular. Törene Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Kapadokya Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Füsun Hepdinç, Kapadokya Meslek Yüksekokul Müdür Yardımcısı Gamze Turgaylı Zengin, öğrenciler, öğrenci velileri, akademisyenler ve davetliler katıldılar.

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar:

Günün anlam ve önemine yönelik iyi dileklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, yine bir sevinç gününde bir arada olunduğunu, bu sevincin yeni heyecanları ve ileriye dönük bilinmezlik hissini de içinde barındığını söyledi. Bu güzel heyecanın içinde, iş bulma telaşı, geleceğe yönelik endişeler de taşıdığını aktaran Karasar, “Bu endişeler için değerli mezunlarımıza söylediğim tek bir şey var. Ne zaman başınız dara düşerse dönün Kapadokya’ya. Sizi rekabetçi dünyaya en iyi donanımla gönderiyoruz ve Kapadokya Üniversitesi olarak arkanızda kapı gibi duruyoruz, bundan her zaman emin olabilirsiniz” dedi.  Karasar, pandemi, ekonomik zorluklar ve bin yılın felaketi olan bir deprem felaketi yaşadığımızı belirterek, tüm zorluklara göğüs geren, öğrencilerine her zaman en iyi eğitimi vermeye çalışan Kapadokya Üniversitesi öğretim elamanlarına teşekkürlerini iletti. Kapadokya Üniversitesinin belirli kriterler ve değerler üzerine kurulu bir üniversite olduğunu belirten Karasar, Mütevelli Heyet Başkanımız Alev Alatlı’nın, Kapadokya Üniversitesinin üstüne şekillendirildiği temel değerleri vurguladı. Karasar, “Alev Alatlı Üniversitemizi kurarken akıl, ahlak, adalet, adap diye dört ana başlıkta özetlemiş. Ahi Evran’ın çok güzel bir sözü var, “Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir, akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir” işte bizim bütün motivasyonumuz burada oturan mezunlarımızın bizi geçmesidir. Üçüncü prensibimiz adalet, Hacı Bektaşı Veli diyor ki “Adalet, yaptığın her işte Hakk’ı gözetmektir, Hakk’ı aramaktır, haklıyı aramaktır”. Gerçekten yaptığımız her işte özellikle de Alev Hocamızın her zaman altını çizdiği kul hakkını bilmek lazım. Yaptığımız her işi mükemmel yapmak zorundayız, attığımız her imza, sıktığımız her somun karşımıza çıkacak, bunun sorumluluğuyla hareket etmelisiniz. Son olarak adap, bizim tarihi gelenek göreneklerimizin devamı. Onu da Yunus Emre çok güzel özetlemiş, diyor ki “Gezdim Halep’i Şam’ı eyledim ilmi talep, meğer ilim bir hiç imiş, illa edep, illa edep.” Allah ayağınıza taş değdirmesin.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kapadokya Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Füsun Hepdinç:

Havacılık programlarından mezun olan öğrencileri yeni hayatlarına uğurlamak ve “şed”lerini kuşandırmak amacıyla bir araya geldiklerini söyleyen Hepdinç, meslek yüksekokulumuzun eğitim sisteminin Ahilik değerleri üzerine inşa edildiğini vurguladı. Hepdinç, “Şartların dayattığı tüm olumsuzluklara rağmen, mesleki eğitimlerimizi sizleri amaçladığımız eğitim seviyesine gelmenizi sağlayacak tedbirleri alarak sürdürdük. Sizleri, günümüz eğitim anlayışına yön veren ‘usta-çırak’ ilişkisi anlayışına göre meslek hayatınıza hazırlamaya çalıştık. Bu anlayışın bir simgesi olarak da mezuniyet törenlerinde ustaları tarafından eğitimlerini tamamlamış kalfalara ‘şed’ kuşatılması geleneğini sürdürdük” dedi. Üniversitemizin akıl, ahlak, adalet ve adap düsturlarıyla şekillenen eğitim ve öğretim anlayışıyla mezunlarımızın vatanına ve milletine hayırlı hizmetlerde bulunması temennisinde bulunan Hepdinç, ailelere, öğretim elemanlarına fedakarlıkları için teşekkür etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu