Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

4. Geleneksel Liseliler Arası Öykü Yarışması’nda dereceye giren ilk üç eser belli oldu

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüz tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Engelsiz Kurgular” temalı geleneksel öykü yazma yarışmasında ödüllendirilen ve dereceye giren ilk üç eser belli oldu.

Türkiye genelindeki tüm ortaöğretim öğrencilerine açık olan yarışma, gençlerin öyküler aracılığıyla bireysel ve toplumsal kimliklerini iyi bir şekilde inşa etmelerini; insana engel olan ne varsa öykü yazarak ona önlem alma becerisi kazanıp, bu beceriyi alışkanlığa dönüştürmelerine yardımcı olmayı amaçladı. Gençlerin öykü yazarak yazma becerilerinin; duygu, düşünce ve gözlem yeteneklerinin; Türkçeyi yazım kurallarına uygun olarak kullanmalarının geliştirilmesine katkı sağlamayı amaçlayan ve bu amaç doğrultusunda düzenlenen 4. Geleneksel Liseliler Arası Öykü Yarışması’nda ödül almaya hak kazanan ilk üç eser belli oldu.

  1. Geleneksel Liseliler Arası Öykü Yarışması’nda dereceye giren ilk üç eser:
  2. Muhammet Melih Kayacan- Umut Kaldıracı
  3. Yusuf Emre Kalaycı- Bulut Parçaları
  4. Beyza Yasmin Erdem- Kırlangıcın Yuva Yaptığı Eve Talih Konar

Kapadokya Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Duygu Oylubaş Katfar’ın editörlüğünü yaptığı, Kapadokya Üniversitesi Yayınları tarafından basılan ve dijital olarak yayımlanan “Engelsiz Kurgular” kitabına ulaşmak için tıklayınız.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu