Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Türkiye’de Çince eğitim veren eğitim kurumları bir araya geldi

Çin Halk Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsünün ilkini düzenlediği ‘Türkiye’deki Çince Eğitim Kurumları I. Ortak Konferansına’ üniversitemiz ve Türkiye’de Çince eğitim veren eğitim kurumları katıldı.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinde düzenlenen konferansa, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Liu Shaobin, Türkiye’de Çince eğitim veren eğitim kurumları ve Kapadokya Üniversitesini temsilen Öğr. Gör. Gizem Karaağaç katıldı. Üniversitemizdeki Çince eğitimleri için yürütülen fonetik, hanzı, konuşma ve dinleme, okuma ve yazma faaliyetleri, Çince dersinin içeriği, eğitim verilen bölümler ve ders saatleri hakkında bilgi veren Karaağaç, katılımcılara 2013-2014 yılları arasındaki Çin tecrübesini aktardı. Karaağaç, “Üniversitemizde İngilizce mütercim ve tercümanlık bölümü ile turist rehberliği bölümü öğrencileri Çince dersini seçmeli ders olarak seçebiliyorlar. Haftalık 6 saat zorunlu/seçmeli Çince dersi uygulamasının yapılması öğrencilerimiz için bir ayrıcalık ve onların mesleki hayatlarına büyük katkı sağlıyor. Kapadokya Üniversitesi olarak, Çin ve Türkiye arasındaki akademik iletişim için önemli olan ve ileride yapılacak iş birlikleri için bir ön hazırlık olan bu toplantıya katılmaktan çok memnunuz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

İlki yapılan Türkiye’deki Çince Eğitim Kurumları I. Ortak Konferansı, tüm katılımcıların Çince hakkında yürüttükleri eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aktarmalarının ardından son buldu.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu