Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerSpor

Gezici oyun tırı Nevşehir’de

Gezici oyun tırının duraklarından biri de Nevşehir oldu

NEVŞEHİR(MHA) Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından depremi çocuklara unutturmak ve onların gelişimine faydalı olmak amacıyla geleneksel oyunların yer aldığı gezici oyun tırı afet bölgelerini dolaşmaya başladı. Gezici oyun tırının duraklarından biri de Nevşehir oldu. Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret eden oyun tırı, depremzede çocuklarla ve sporcularla buluştu.

Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kompleksine kurulan “Etnospor Etkinlik Tırı”nda marş güreşi, okçuluk, ok savaşları, masa oyunları, çömlek oyunu, salıncak ile mangala gibi etkinlikler düzenlendi.

Çocuk ve yetişkinler etkinliklere katılarak, geleneksel sporları ve oyunları deneyimleme fırsatı buldular. Etkinliklerin sonunda çocuklara boyama kitabı ve değişik hediyeler verildi.

Dünya Etnospor Federasyonu’nun hazırladığı geleneksel oyun tırında gönüllerince vakit geçiren çocukların mutluluğu ise yüzlerine yansıdı. Yay gerip ok atan çocuklar, geleneksel oyunlarla da keyifli dakikalar geçirdi. Çocuklar, tırın kendileri ile buluşmasına vesile olanlara teşekkür etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu