Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Nevşehir’de yaş üzüm 2023 fiyatı ne kadar olacak?

Üzümün başkenti Nevşehir'de üzüm üreticileri taban fiyatının açıklanmasını dört gözle bekliyor. Yaş üzümde 2023 fiyatı ne kadar olacak?

Üzüm hasadının başlamasına sayılı günler kala Nevşehir’de bağcılık ile uğraşan çiftçiler üzüm taban fiyatının açıklanmasını bekliyor.

Bölgemizin en önemli gelir kaynaklarından olan siyah çekirdekli Nevşehir üzümün fiyatı bu sene yüz güldürecekmi? Üzüm üreticileri bu konuda ilgili birimlerin ve siyasilerin biran evvel gerekli girişimlere başlamasını istiyor.

Bağcılığın yaşaması için Nevşehir üzüm üreticilerine kim sahip çıkacak?

Siyah üzüm ticareti ile uğraşan Nevşehir Pazarcılar Odası eski başkanı Osman Güneri yaptığı açıklamasında; “Akaryakıt ve gider fiyatlarının tavan yaptığı bu dönemde Türkiye’de ünlü siyah çekirdekli Nevşehir üzümün fiyatı hala muamma…Kimseden hiçbir açıklama ve öngürü de yok. Seçim zamanı halkın arasında olan boy boy resim çektiren temsilcilerden de ses seda yok. Sanırım bu sezonda hikaye aynı olacak. Sistem, çiftçiyi tüccarın kucağına atacak ve mahsülü yok pahasına giden çitfçi buna da şükür diyecek.” dedi.

Nevşehir’de üzüm üreticileri alım fiyatı bekliyor

Sarıhıdır köyü sakinlerinden Fuat Gündüz, FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; “Köyümüzde yaş üzüm hasadı yakın zamanda başlayacak ancak meyve suyu fabrikaları yaş üzüm alım fiyatını henüz açıklamadılar. Biz üreticiler olarak biran önce üzüm alım fiyatlarının açıklanmasını bekliyoruz. Fiyatlar belirlenirken ekonomik şartlar mutlaka göz önünde bulunmalı. Bu konuda Milletvekillerimizin destek ve yardımlarını bekliyoruz.” dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu