Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

“Bağcılık ve üzümcülük AKP sayesinde can çekişiyor”

İYİ Parti il başkanı Yücel Kesen AK Parti hükümlerini bağcılık ve üzümcülük konusunda eleştirdi.

Kesen, “Nevşehir de binlerce yıldır üretimi yapılan Bağcılık ve üzüm üretimi AKP’nin sayesinde can çekişmektedir. Resmi kayıtlara göre Bağ alanları varlığını sürdürse de iktidarın yanlış politikaları nedeniyle dünyanın en kaliteli üzümlerinin yetiştiği Kapadokya da üzüm üretimi ve bağcılık can çekişmektedir.

Önce Taskobirlik ve daha sonra Tekel Alkol fabrikasının satışıyla üreticiler özel sektörün tekeline bırakılmış, Yaş ve kuru üzüm fiyatlarının en düşük seviyede açıklanması ve üreticiyi zarar ettirmesi nedeniyle de bağcılık bitme noktasına gelmiştir.

Kapadokya’nın kalbi Nevşehir’imizin tarımda marka değerlerinden üzüme bu yıl yine kimse sahip çıkmamış toplama ve nakliyeyi bile karşılamayan fiyatlar oluşmaya başlamıştır.

Tarımın her alanında çiftçiyi ve üreticiyi perişan eden AKP hükümetini seçilir seçilmez kendilerine yetmiş beş gün tatil kararı alan şehrimizin Milletvekillerini açıkça göreve davet ediyorum.

Yaş ve kuru üzüm deki çok düşük fiyatlar hakkında zarar eden çiftçilerimiz için ne gibi bir katkınız olacaktır? Hep birlikte izleyip göreceğiz. İYİ Parti Nevşehir Teşkilatı olarak Tarım ve Çiftçi kuruluşlarına bir sözümüz var; Nevşehir çiftçisini ve tarımını ne zaman savunmayı düşünüyorsunuz?” ifadelerinde bulundu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu