Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Türk Dünyası Basın Şurası başladı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) heyeti, Merhum Azerbaycan devlet büyüklerinin kabrini ziyaret etti.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Türkiye Azerbaycan Dostluk Dernekleri Federasyonu ve Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı’nın ortaklaşa düzenlediği Türk Dünyası Gazeteciler 4’üncü Basın Şurası’nın ilk gününde, Azerbaycan’ın eski cumhurbaşkanları merhum Haydar Aliyev ve Ebulfez Elçibey’in mezarlarının da bulunduğu kabristanı ve Türk şehitliği ziyaret edildi.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, TGF Genel Sekreteri Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Bayram Ekici ve beraberindeki heyet, ilk olarak Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabristanının önünde saygı duruşunda bulundu ve kabristana iki adet karanfil bıraktı.

Daha sonra ise Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’in kabri de ziyaret edilerek karanfil bırakıldı.

TGF heyeti daha sonra ise Türk şehitliğini ziyaret etti.

Ziyaretlerle ilgili görüşlerini açıklayan Başkan Karaca, “Türk Dünyası Gazeteciler 4. Basın Şurası için geldiğimiz Bakü’de Azerbaycan’ın merhum devlet büyüklerinin kabirlerini ziyaret ederek iki adet karanfil bıraktık, birisi Türkiye diğeri de Azerbaycan için. İki devlet bir millet düşüncesini olgunlaştıran merhum devlet büyüklerini saygı ve rahmetle anıyoruz. Biz de TGF olarak kardeşliğimizi pekiştirecek bu tür çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu projemize katkı sunan Diaspora Bakanlığı’na ve TİKA’ya teşekkür ediyoruz.” dedi.

Türkiye’de Avrupa’da diaspora teşkilatlarına ait federasyonların kuruluşunu gerçekleştiren Seyfettin Ayakyay da, “Azerbaycan’ın merhum devlet büyüklerini ve Türk şehitlerini rahmetle anıyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu