Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Türkiye’nin kayadan oyma ilk seramik müzesi

NEVŞEHİR(MHA) Avanos ilçe merkezinde bulunan Güray Müze, yerin birkaç metre altına inşa edilen Türkiye’nin kayaya oyma yöntemiyle inşa edilen ilk seramik müzesi olma özelliğini taşıyor. Kapadokya yeraltı seramik müzesinin sahipleri 5 nesilden beri çömlekçilik ile uğraşıyor ancak müze girişimleri sadece birkaç yıla dayanıyor.

Çalıştıkları atölyelerin altını kazarak yeni bir kat oluşturmuşlar ve çevreden topladıkları tarihi koleksiyonlarla birlikte burayı bir müze haline getirmişler.

Müzede gezebileceğiniz birkaç bölüm bulunuyor. Bunlardan biri antik eserler salonu. Bu salonda Geç Kalkolitik Dönem, Tunç ve Demir Çağları’ndan Osmanlı dönemine kadar birçok seramik ve çömlek sergileniyor.

Kronolojik olarak gezebileceğiniz sergi salonu yukarıdan bakıldığında yıldız biçiminde inşa edilmiş. Yıldızın ortasında ise geniş bir alan bulunuyor. Burada çeşitli etkinlikler, yemekler, organizasyonlar düzenleniyor.

Salonun ortasındaki dairesel platform ise gerektiğinde 1 metre kadar yükselerek sahne görevini yerine getirebiliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu