Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetlerÜrgüp Haberleri

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ ÜRGÜP ŞUBESİ

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ ÜRGÜP ŞUBESİ
Temenni Mah. Sagir Mescit Sok. No:13/Ürgüp – Eylül/2023
       Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği; Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacıyla 1989 yılında Prof. Dr. Türkan Saylan ve Adalet eski Bakanı (2002) Aysel Çelikel tarafından İstanbul’da kurulmuştur. Kamu yararına statüsündeki derneğimiz, şimdiye kadar 160 binin üzerinde gencin okumasına destek olmuştur.
       İnsani duygu ve düşüncelerin en yücesi insanlara karşı beslenen saygı ve onlara sunulan hizmettir. Yardımların en hayırlısı ve en yücesi insanlara yönelik olanıdır. Tarihten beri Türk Milleti’nin pek çok hasleti olmuştur. Bunlardan biri de insan sevgisinden sonra gelen ilim ve irfana değer vermektir. Bu sebeple yaratanın rızası doğrultusunda yaratığa yardım elimizi uzatmak, çaresizlere çare bulmak ve özellikle öğretim için çırpınan gençlerimize öğretim imkânı tanımak hepimizin ortak görevidir.
       Türkiye genelinde ÇYDD 34 yıllık çağdaş yolculuğunda çocuklar, gençler ve yetişkinler için ürettiği onlarca eğitime destek projesine her yıl yenilerini eklemektedir. ÇYDD ortaöğretim bursiyerleriyle 103 bin kız öğrenciye, üniversite projesiyle 40 bin kız, 17 bin erkek öğrenci olmak üzere toplam 57 bin öğrenciye burs desteğinde bulunmuştur. Ayrıca bursiyerlerimize 5284 bilgisayar desteği yapılmıştır. Bunun yanında 769 ana sınıfı, 565 oyun parkı, 2 lise, 17 derslikli anaokulu, 24 ilköğretim okulu, 32 köy okulu, 36 öğrenci yurdu, bir çağdaş gençlik merkezi, 32 çağdaş eğitim merkezi yaptırmış ve devlete bağışta bulunmuştur
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği için siz ne yapabilirsiniz?
     *Öğrencilerin eğitimlerine ve kayıt/barınma giderlerine destek olma adına burs vermek,
     *Projelerimizi sürdürebilmek için bağış yapmak,
     *Şubelerimizde düzenlenen sağlık, hukuk, iletişim, çocuk gelişimi ve sanat çalışmaları için gönüllü öğretmen olmak, şubelerimizin ihtiyaç duyduğu donanımlar için bireysel veya kurumsal destek sağlamak, seminer, panel, söyleşi, konser vb. etkinliklerimize katılmak,
      *Çağdaş yaşam yayınlarını ve ürünlerini satın almak, kermeslerine katılmak, nikâh veya doğum günü gibi özel günlerinizde bağış yapmak,
      *Sevdiklerinizin doğum günlerinde ve özel günlerde (Öğretmenler Günü, Anneler Günü vb.) onların adına derneğimize bağış yapmak,
      *Yakınlarınızın kaybında çelenk servisimiz aracılığıyla derneğimize bağış yapılmasını sağlamak,
      *Mentorluk Projesi kapsamında mentor olmak, ÇYDD’li üniversiteli öğrencilerinin kişisel ve mesleki gelişmesine yönelik ihtiyaç duyabilecekleri bilgi, deneyim ve kaynaklarla buluşabilmelerine yardımcı olmak,
     *Düzenlenen yardımseverlik koşularında ÇYDD adına koşarak bağış kampanyasına destek vermek,
     *Tüm projelerimizde gönüllü olarak çalışarak gönlünüzü ve emeğinizi paylaşmak,
     *En önemlisi de derneğimize üye olmaktır.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ürgüp Şubesi
       Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ürgüp Şubesi 2020 yılında Ürgüp sever hemşehrimiz Sn. Yüksel Büyükakten tarafından kurulmuştur. 2022/23 öğretim yılında 83 ortaöğretim, 87 üniversite öğrencisi olmak üzere 170 öğrenciye karşılıksız burs verilmiştir. Bu öğrencilerden 139’nun bursu genel merkez, 31’nin bursu ise Ürgüp Şubesi tarafından karşılanmıştır. Annesini, babasını kaybetmiş ya da anne ve baba ayrılmış kız çocuklarının tamamına burs verilmektedir. Ürgüp dışındaki bir üniversitede okuyan Ürgüplü kızlarımız okudukları beldede ÇYDD şubesi varsa aynı şube tarafından yoksa Ürgüp Şubesi tarafından burs desteği sağlanmaktadır. Bursiyerlerimizin %90’ı kız ve Ürgüplüdür. Ayrıca Nevşehir’de okuyan diğer illerden gelen kız öğrencilerine de imkânlarımız dâhilinde destekte bulunmaktayız. Bursiyerlerimizden ayda bir kitap okuyup eleştirilerini bursiyerlerle oluşturacağımız Whatsapp grubunda paylaşımını istiyoruz.
Ayda bir kez de kendilerini geliştirme çalışmalarına (seminer, kodlama, robot yapımı, satranç vs.) katılmalarını bekliyoruz.  Aksi halde burs desteğine son verilmektedir. ÇYDD Sakarya Şubesi ile birlikte KİTAP HAMALI projesini yürütmekteyiz. Bursiyerlerimizin tamamına Nutuk, Yılmaz Özdil’in Mustafa Kemal, Türkan Saylan’ın kitaplarını hediye ediyoruz. Anıtkabir, Çanakkale, Kapadokya ve çevre gezileri ile kişisel gelişim seminerleri düzenliyoruz.
       ÇYDD Ürgüp Şubesi olarak 54 üye ile başladığımız yolculuğumuz artarak 80 üyeye ulaşmıştır. Üyelerimizin ve ÇYDD gönüllülerinin desteğini bekliyoruz. 2023/24 öğretim yılında ortaöğretim öğrencilerine 4500, üniversite öğrencilerine 9000 TL yıllık karşılıksız burs desteği verilecektir. Burslar, Eylülden Haziran ayı sonuna kadar 10 taksitle ödenecektir.
       Sayın Ürgüplüler ve Ürgüp’e yatırım yapan hemşehrilerimiz,
       Şurası bir gerçektir ki bazı hayırseverler bir veya birkaç çocuk okutmak isterler fakat yapılacak prosedürler için zaman bulamazlar. Oysa derneğimiz sizler adına bu görevi seve seve yürütmektedir. “Ben açım, yeteri kadar beslenemiyorum, üniversiteyi bırakmak istiyorum” diye dert yanan öğrencinin kendi evladımız olduğunu düşünmeliyiz. Ürgüp hepimizindir, okuyan gençler de Ürgüp’ün geleceğidir. Ürgüp’te, kasaba ve köylerinde zeki, çalışkan, disiplinli ve başarılı nice öğrenciler bugünkü ekonomik koşullarda kitap, kırtasiye, barınma ve beslenme güçlüğü çekmektedirler. Bu sebeple veliler zor durumda kalmakta hatta bazı öğrenciler tahsilini yarım bırakmaktadır. Cumhuriyetin önemine inananların Cumhuriyet gençlerine sahip çıkmaları en büyük dileğimizdir. Okumak için çırpınana bu gençleri karanlık emellere (ne olduğu belirsiz derneklere, vakıflara, tarikat ve cemaatlere) muhtaç etmemeliyiz. Ürgüp’ün geleceğine hizmet için birleşmeliyiz, yardımlaşmalıyız.
       Ürgüp’te açılan ÇYDD’nin Ürgüp için hayırlı olmasını diler, ben Ürgüplüyüm diyenlerin, Ürgüp’e yatırım yapan hemşehrilerimizin derneğimize üye olmalarını, üye olmasalar dahi derneğimize her türlü yardım, destek ve bağışta bulunmalarını bekler tüm hayırsever hemşehrilerimize selam ve saygılarımızı sunarız.
Ürgüp ÇYDD Yönetim Kurulu 
Sadettin Erarslan         Mine Gürlek       Ayşe Erkil        Serdar Kürşat Uzel         Merih İlbağI
     Dern. Bşk.                 Bşk. Yrd.           Yazman                  Sayman                          Üye
                                    Beyhan Kandemir              Fatma Akuzun
                                              Üye                                  Üye
ÇYDD Ürgüp Şubesi Banka Hesap No.
İş Bankası Ürgüp Şubesi
IBAN No: TR80 00064 00000 154 20041 7600
İletişim Tel. Ayşe Erkil (0536-4210266)

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu