Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Mülakatın olduğu yerde liyakat olmaz: Eğitimde adalet istiyoruz!

Eğitim-İş Sendikası Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, mülakatın olduğu yerde liyakat olmaz, eğitimde adalet istiyoruz diye konuştu.

Demir, “Eğitim-İş olarak yıllardır altını çiziyoruz:

  • Mülakat, bir torpil mekanizmasıdır.
  • Mülakat, eğitimde gerici kadrolaşmanın, adam kayırmanın, aydın eğitim emekçisini yöneticilikten uzak tutmanın kumpasıdır.
  • Mülakat, liyakat ve adalet düşmanıdır; emek hırsızlığıdır.
  • Mülakat, çalışkanlık ve dürüstlüğü aşılamaya çalıştığımız öğrencilerimizin gözüne, önemli olanın çok çalışmak değil tanıdık bulmak olduğu gibi tehlikeli ve yanlış bir öğretiyi sokmaktır.

Eğitim sistemini içten içe çürüten bu ayıp artık son bulmalıdır! Kamuoyu önünde MEB’e ve iktidara sesleniyoruz:

Liyakat sizin lütfunuz değil, düzgün işleyen bir devlet mekanizmasının gereğidir. Demokrasi, adalet ve kamu emekçisinin hakları sizin seçimden seçime hatırlayıp sonra unutabileceğiniz kavramlar değildir! Unutturmayacağız!

O yüzden bir kez olsun sözünüzde durun ve yasalarımıza, mesleki kazanımlarımıza, eğitim sistemimizin değerlerine aykırı olan mülakat sistemini kaldırıp, 20 yıllık yanlışınızdan dönün!

Başöğretmen’in eğitim emekçileri olarak bu talebin takipçisiyiz, eğitimde adalet mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz!” açıklamalarında bulundu.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu