Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Nevşehirli kadınlar birbirinden renkli el emeği ürünlerini görücüye çıkardı

Nevşehir’de farklı branşlardan birçok ürünün yer aldığı “El Emeği Göz Nuru” sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Nevşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Kadın Çalışmaları Eğitim Merkezinde açılan eğitimlerde yer alan kursiyerler, bir alışveriş merkezinde açılan “El Emeği Göz Nuru” sergisinde ürünlerini sergiledi.

Sergi Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran ve kursiyerlerin kurdele kesmesiyle açıldı.

Sergiye Başkan Savran’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Furkan Feralan, kursiyerler yakınları ve çok sayıda sanatsever vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Savran, sergideki ürünlerin harika olduğunu söyleyerek, ortaya çıkan ürünlerin beklentisinin çok üzerinde olduğunu ifade etti.

“KURSLARIMIZDA 1222 KADIN VATANDAŞIMIZ EĞİTİM ALDI”

Beklediğinin çok üzerinde güzellikte ürünlerin yer aldığını söyleyen Savran, “Biz Nevşehir Belediyesi olarak her zaman şu söylüyoruz, belediye tabi ki şehri fiziki ihtiyaçlarıyla ilgilenecek, altyapısını yapacak yeşil alanlarını yapacak, temizliğini yapacak vesaire. Ama aynı zamanda da bu yaşayan şehri, bu şehirde yaşayan insanların kültürel, sosyal ve sanatsal etkinliklerinde de yani özetle hayatının her aşamasında, her bölümünde bulunmak istiyoruz. Şimdiye kadar kurslarımızda 1222 kadın vatandaşımız, hemşehrimiz eğitim aldı. Kurslara devam ediyorlar. Cam işleme, cam füzyon, çeyiz hazırlama, giyim, seramik, halı dokuma, pasta yapımı unlu mamüller kurslarımız var. Son 2 yılda 1222 hanım buradan kurs aldı ve inanılmaz güzel eserler var.” şeklinde konuştu.

“HAYATIN HER ALANINDA BULUNMAK İSTİYORUZ”

Başkan Savran, Nevşehir Belediyesi olarak hayatın her alanında bulunmak istediklerini vurgulayarak, “Ben bunun için de belediye başkanlığına ilk başladığım dönemlerde bu işi yıllarca birkaç dönem yapmış başkanlarımızla bir toplantıda bir araya geldiğimizde orada büyük şehirlerden birinde başkanlık yapmış bir ağabeyimiz, ‘Şehirlerin karakterleri vardır. Her şehrin bir karakteri vardır ve bu karakterin oluşmasında ve sürdürülmesinde belediye başkanının tavrının çok önemi vardır.’ demişti. Gerçekten çok haklı.” dedi.

Savran, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Şehirde huzur olmasını istiyorsak belediyenin ve belediye başkanının huzurlu olması lazım, şehirde güler yüz istiyorsak belediyenin ve belediye başkanının güler yüzlü olması lazım, şehirde insanların birbirini anlaması, dinlemesi, hakkı, hukuku gözetmesini istiyorsak ilk öncelikle belediyenin ve belediye başkanının bunları yapması lazım. Biz de o yönde çalışıyoruz. Sergimiz hayırlı olsun.”

Başkan Savran, açılışın ardından ziyaretçilerle birlikte sergiyi gezerek el işi ürünlerini inceledi.

Nevşehir’in el sanatları arasında yer alan çini ve topraktan eserlerin de yer aldığı sergi 8 Ekim’e kadar ziyarete açık olacak.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu