Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde Kurşunlu Cami Görüşüldü

Nevşehir Kurşunlu Cami Yaptırma Ve Yaşatma Derneği Başkanı Emin Fırsatvermez ve beraberindeki heyet Vakıflar Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Emre Çalışkan’ın eşlik ettiği ziyarette Nevşehir Kurşunlu Cami Yaptırma Ve Yaşatma Derneği Başkanı Emin Fırsatvermez, Başkan Yardımcısı Ahmet Levent Ünal, Cami İmamı Nuri Aksom ve Cami müezzini Mehmet Karaşahin Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’yu ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Nevşehir Kurşunlu cami hakkında genel bilgilerin verildiği ziyarette, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’ya Lale Devri’nin ünlü sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından 18’inci yüzyılın ilk yarısında (1726-1727) inşa ettirilen tarihi caminin eksiklileri dile getirilerek istişarelerde bulunuldu.

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ecdadımızdan miras kalan eserlerimizi, gelecek nesillerimize ulaşabilmesi için koruyup ihya ederek geçmiş ile gelecek arasında köprü olma görevini üstlenmiş kadim bir kurum olduğunu söyleyen Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’da sorumluluğumuzdaki vakıf eserlerinin korunması ve yaşatılması adına elimizden ne geliyorsa yaptık, yapıyoruz. Bu vesile ile nazik ziyaretleri için Başta Milletvekilimiz Sayın Emre Çalışkan ve beraberindeki Nevşehir heyetine teşekkür ediyorum” dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu