Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Nevşehir’in en büyük öğrenci yurdu Ürgüp’te başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Ürgüp ilçesine 1200 kişilik kız 762 kişilik erkek kapasiteli öğrenci yurdu yapımı için hafriyat çalışmaları başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Nevşehir’in Ürgüp ilçesine 1200 kişilik kız 762 kişilik erkek kapasiteli öğrenci yurdu yapımı için hafriyat çalışmaları başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Ürgüp ilçemize yapılacak olan 1200 kişilik kız 762 kişilik erkek kapasiteli öğrenci yurtlarının ihalesi gerçekleştirilmiş olup yurtların yapılacağı arsalarda hafriyat çalışmaları başlatıldı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Nevşehir Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir yaptığı açıklamada;” Ürgüp ilçemizde Hacı Bektaş Veli Üniversitesi ve Kapadokya Üniversitesinde yaklaşık 10.000 öğrenci eğitim öğretim hayatına devam etmektedir.

Bu durum öğrenciler açısından ciddi barınma problemi oluşturmaktadır. Uzun süren uğraşlar sonucunda ihalesi gerçekletirilen yurtlarımızda temel kazma ve hafriyat çalışmaları hızla devam etmektedir. Çelik konstrüksiyonla yapılacak olan yurtların betonarme inşaate göre çok daha kısa sürede bitirilip öğrencilerimizin hizmetine sunulması planlanmaktadır.

Nevşehir ilimizde pandemiden sonra Eylül 2021 yılında 6.500 olan KYK yurt kapasitemiz bugün itibariyle 10.000’e çıkarılmış inşallah çok kısa bir süre içerisinde Kozaklı ilçesindeki yurdumuz ve Ürgüp ilçesindeki bu yurtlarımız devreye sokulduğunda toplam kapasitemiz 12.500’e yükseltilecektir.

Böylece yaptığımız hamlelerle çok kısa bir süre içerisinde 6.000 gencimize daha yurtta barınma imkanı sağlamış oalcaktır. Nevşehir tarihinin parasal anlamda en büyük yatırımı olan bu yurtlarımızın ilimize kazandırılmasında destekleri olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, mevcut Bakanımız Osman Aşkın Bak’a, Bakanlık bürokratlarımıza, Sayın Valilerimize ve ilimizin siyasi büyüklerine şahsım ve kurumum adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu