Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

10. Uluslararası Salomon Cappadocia Ultra-Trail 2023 yoğun ilgiyle geçti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) akademik ve idari personeli ’10. Uluslararası Salomon Cappadocia Ultra-Trail 2023’ yarışlarına katıldı.

Bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen ve dünyanın 22. büyük spor organizasyonu niteliğindeki ‘Uluslararası Salomon Cappadocia Ultra-Trail 2023’ yarışları, Nevşehir Valisi Ali Fidan, Ürgüp Kaymakamı Refik Özsoy, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Cintimar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb’in katılımlarıyla ‘Ultra Trail Medium Trail Short Trail’ kategorilerinde ki yarışların startı ile Ürgüp’te başladı.

Türkiye’den İran’a, İngiltere’den Kosova’ya, Tunus’tan İrlanda’ya 71 ülkeden 2 bin 434 sporcunun yer aldığı yarışlara NEVÜ’yü ve Nevşehir’i temsilen katılan NEVÜ Genel Sekreteri Nihat Çavuşoğlu, öğretim elemanları Prof. Dr. Ahmet Oğuz, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Saraç, Dr. Öğr. Üyesi Meral Büyükkuru ve Öğr. Gör. Arzu Saldıray ‘Kapadokya Kaplanları’ grubu ile 38 kilometrelik parkurda koştu.

Kapadokya’nın peribacaları ile kaplı vadileri arasında birinci olabilmek için mücadele eden yarışmacılar vadi sırtları ve yamaçlardan geçerek uzun soluklu parkuru tamamlamaya çalıştılar. Zorlu parkuru tamamlayarak bitiş çizgisine ulaşan yarışmacılara madalyaları takdim edildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu