Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Kapadokya’nın bisiklet turizmi için önemine vurgu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)'lü Akademisyen ‘EuroVelo ve Bisiklet Turizmi Konferansı 2023’te Kapadokya’nın Önemini Vurguladı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Araştırmaları Enstitüsü Arş. Gör. Alparslan Güvenç,  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımlarıyla ve “Bisiklet: Mirasa Yeni Bir Bakış Açısı” temasıyla düzenlenen “EuroVelo ve Bisiklet Turizmi Konferansı 2023  (EuroVelo & Cycling Tourism Conference 2023)”te konuştu.

İzmir, Avrupa Bisikletçiler Federasyonu (ECF) ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) organizatörlüğünde ve “Bisiklet: Mirasa Yeni Bir Bakış Açısı” temasıyla düzenlenen “EuroVelo & Cycling Tourism Conference 2023”e ev sahipliği yaptı.  EuroVelo üyesi kentlerin tanınırlığını yükseltmek, kentlerin bisiklet görünürlüğünü artırmak ve bisiklet turizmini geliştirmek amacıyla düzenlenen konferansa; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Avrupa Bisikletçiler Federasyonu Başkanı Henk Swarttouw, büyükelçiler, sivil toplum kuruluşu başkanları, siyasi parti temsilcileri, akademisyenler ve Avrupa’nın dört bir yanından çok sayıda bisiklet turizmi paydaşı katıldı.

Bakan Nuri Ersoy: Türkiye’den Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı’na Dahil Olan İl Sayısı Daha da Artacak

Açılış konuşmasında “EuroVelo 13 bisiklet rotası Edirne’den Türkiye’ye giriş yapıyor ve Kırklareli’ne kadar lavanta ve ayçiçeği tarlaları arasında bisiklet severlere muhteşem manzaralar sunuyor” diyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “İzmir’in Dikili Limanı’ndan Türkiye’ye giriş yapan EuroVelo 8 Akdeniz rotası ise sırasıyla UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde yer alan Bergama Antik Kenti, İzmir Kuş Cenneti, Karşıyaka, Alsancak, Seferihisar, Sağcık, Urla, Alaçatı gibi İzmir’in güzel noktalarından geçerek bir başka UNESCO Dünya Kültür Mirası olan Efes Antik Kenti’nde sona eriyor. 90 bin kilometreyi geçen ve ağın en önemli rotalarından biri olan EuroVelo 8 Akdeniz Bisiklet Rotası, 2022 verilerine göre EuroVelo ağının en çok kullanılan rotasında bulunuyor. Umuyorum ki ilerleyen yıllarda Türkiye’den Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı’na dahil olan il sayısı daha da artacak ve böylece Türkiye bu bisiklet rotalarıyla da ziyaretçilerine tarih, kültür, sanat, doğal güzelliklerinden, gastronomiye kadar, birbirinden farklı birçok özgün deneyimi bir arada sunmaya devam edecek” diye konuştu.

NEVÜ’lü Akademisyen Güvenç, Kapadokya’nın Bisiklet Turizmi İçin Önemine Dikkat Çekti

Konferansta Türkiye üniversiteleri arasında tek davetli konuşmacı olarak katılan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Turizm Araştırmaları Enstitüsü Arş. Gör. Alparslan Güvenç, Türkiye’nin bisiklet turizmindeki potansiyeli ve bu potansiyelin nasıl değerlendirilebileceğine ilişkin önerilerini sundu.

Türkiye’nin Kapadokya başta olmak üzere bisiklet turizmi açısından değerlendirilebilecek çok sayıda destinasyona sahip olduğuna vurgu yapan Güvenç, bu alandaki en büyük sıkıntının veri eksikliği olduğunu ve bu bağlamda akademisyenlerin bisiklet turizmi konusunda daha fazla çalışma yapmaya teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti.

Güvenç ayrıca bisiklet turizminin yalnızca ekonomik değil kültürel ve doğal mirasın sürdürülebilirliği, kırsal kalkınma ve ekolojik sürdürülebilirlik konularında da büyük önem arz ettiğini söyledi. Güvenç ayrıca, Kapadokya’nın doğal parkurlarının bisiklet turizmi açısından önemli bir destinasyon olduğunu vurguladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu