Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Özel Kardelen Koleji Öğrencileri NEVÜ’de

Nevşehir Özel Kardelen Koleji öğrencileri, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) tarafından Kapadokya Bölgesi’nin tabiat varlıkları ve doğa tarihi hakkında bilgilendirildi.

Nevşehir Özel Kardelen Koleji ilkokul 4. sınıf öğrencileri sınıf öğretmenleri eşliğinde, NEVÜ Kapadokya Doğa Tarihi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADAM) laboratuvarlarını ziyaret etti.  NEVÜ Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Toprak Keskin ve Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Selin Zengin Taşdemir rehberliğinde gerçekleştirilen ziyarette kendilerine, KADAM Müdürü Prof. Dr. Yener Bektaş ve Yeniyaylacık Fosil Lokalitesi Kazısı Başkanı Prof. Dr. Cesur Pehlevan tarafından Nevşehir’de gerçekleştirilen kazı çalışmaları ve bu kazı çalışmalarında elde edilen gergedan, fil ve zürafa gibi hayvan fosillerinin de aralarında bulunduğu örnekler üzerinden Kapadokya Bölgesi’nin derin tarihi ile ilgili bilgiler verildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ün “Bölgesel Kalkınma Odaklı İhtisaslaşma Programı” çerçevesinde “Doğal ve Kültürel Miras Turizmi” alanında ihtisaslaşan NEVÜ’nün üstlendiği misyon kapsamında “Öğrenci ve toplum odaklı” yürüttüğü çalışmalara da değinilen ziyarette öğrencilere, doğal mirasın önemi ve korunması ile ilgili bilgiler de aktarıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu