Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

“Türkiye Yüzyılı Hatıra Ormanı” oluşturuldu

Nevşehir Valiliğince Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri kapsamında "Nevşehir Valiliği Türkiye Yüzyılı Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

Güzelyurt Mahallesi’nde bulunan Kızıltepe’de oluşturulan hatıra ormanında öğrenciler ile birlikte protokol üyeleri 1923 fidan dikti.

Nevşehir Valisi Ali Fidan, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında 1923 sedir ve karaçam fidanını toprakla buluşturduklarını belirtti.

Kentte güzel bir hatıra ormanı daha oluşturduklarını söyleyen Vali Fidan, bu etkinlikle birlikte 100. yıl kutlamalarının başladığını bildirdi.

Öğrencilerin de etkinliğe katıldığını aktaran Fidan, “Ağaç dikimiyle Cumhuriyet’imizin 100. yılı etkinliklerinin bir projesini daha gerçekleştirmiş oluyoruz. Nevşehir’e tepeden bakan bu güzel mekanda Cumhuriyet’imizin 100. yılı yılı hatırasına 1923 fidan dikimiyle çocuklarımızla, gençlerimizle daire müdürü ve çalışan arkadaşlarımızla bu etkinliği gerçekleştirdik. İlimize hayırlı olsun diyorum. Cumhuriyet’imizin 100. yılını tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Bu hafta boyunca farklı etkinlik, proje ve çalışmalarla Cumhuriyet’in 100. Yılını en güzel şekilde kutlamak için çaba gösterdiklerini kaydeden Vali Fidan, “Bu vesileyle de başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, Cumhuriyet’imizin kuruluşunda emeği olanları rahmetle, şükranla yad ediyorum. Gazilerimizi yine şükranla anıyorum. 100. Yıl Hatıra Ormanı’nın ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

 

“BU AĞAÇLAR DA CUMHURİYETİMİZ GİBİ YÜZYILLARCA YAŞAYACAK”

Etkinliğe katılan ortaokul öğrencisi Elif Erdoğmuş da, Cumhuriyet’in 100. yılında böyle bir etkinliğin yapılmasına çok sevindiği söyleyerek, “Şuan çok eğleniyorum, çok güzel bir etkinlikteyiz. Yeni bir ağacın can bulacak olması bana çok güzel hissettiriyor. Cumhuriyetimiz 100 yaşına girdi şuan bu etkinlikte olmaktan çok mutluyum. İnşallah bu ağaçlar da Cumhuriyetimiz gibi yüzyıllarca yaşayacak.” dedi.

Etkinliğe Vali Fidan’ın yanı sıra Nevşehir Vali Yardımcısı Kübra Karaalioğlu, Jandarma Kıdemli Albay Bahattin Murat Yakın, Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhsin Özdemir, Nevşehir Orman İşletme Müdürü Ersoy Torun ile protokol üyeleri ve öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu