Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Üreticinin Altını, Pazarın Lideri ‘Ürgüp Kabak Çekirdeği’ Hasadı Sürüyor

Ürgüp’ün dünyaya nam salmış kabak çekirdeğinin hasadı hızla devam ediyor.

Marka tescili Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığına ait olan neredeyse bütün platformlarda fuarlarda, Avm’lerde, yol kenarı kuruyemişçilerde, kuruyemiş pazarlarında, internet mağazalarında, kuruyemiş işletmelerinde, Ürgüp kabak çekirdeği / Ürgüp sütle kavrulmuş kabak çekirdeği ibarelerine rastlamak, görmek çokça mümkün.

Ürgüp Ziraat Odası Başkanı Mustafa Korkmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bulunduğu pazarın hâkimi ve lideri olan, bölgemizde “Ürgüp sivrisi” ve “Ürgüp kadın tırnağı” isimleriyle iki çeşit A kalite kabak çekirdeği üretiliyor. Kuru olduğunda sütle ya da ilk taze olduğunda ise kendi özü ile sade olarak odun ateşinde kavrulan kabak çekirdeği bölgeye gelen misafirlere kuruyemiş olarak sunuluyor, bizde elektrikli fırınlardan ziyade doğal odun ateşinde kavruluyor, bu olay Ürgüp yöresine has bir lezzet. Kabak çekirdeğimiz odamız tarafından Türk Patent ve Marka Kurumundan alınan kabak çekirdeği kategorisinde marka tesciline sahiptir. Çekirdeğimizin marka tescilinin olması tanıtıma, ürüne pazarlanması açısından güvenilirlik ve değer katıyor, pazar payını büyütüyor. Ürünü ekiliş yada satın almak isteyen kişiler yaptıkları araştırmalarda marka tesciline rastlıyor ve Ziraat odamızla yöre çiftçilerimiz ile sık sık iletişime geçerek ekimi ve pazarı hakkında bilgi sahibi olarak ticareti sağlanıyor. Aynı zamanda kabak çekirdeği barındırdığı vitaminler ile insan sağlığına da birçok fayda sağlıyor.

Bölgemizde 2. alternatif ürün haline gelen kabak çekirdeği Ürgüp ilçe sınırlarımız içerisinde yaklaşık 26 bin 300 dönüm arazi civarlarında ekilişi yapılıyor. Üreten çiftçimiz her zaman bereketiyle kazansın, alan satan hayır görsün. Bizleri üzen durumlara da değinmek istiyorum yöremize ait olmayan aynı kalite ve lezzeti barındırmayan ürünlerde Ürgüp kabak çekirdeği diye satılıyor bunlara engel olmak zor ürünümüz ile aynı kalitede olmadığı için satışını negatif yönde etkilediğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu