Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Havacılıkta ‘İnsan’ Kaynaklı Hataları Azaltmak İçin Eğiticinin Eğitimi Aldılar

Havacılıkta; nitelikli yetişmiş, bulunduğu sektörün teknolojik gelişimine ayak uydurabilen, dijital dünyanın gerekliliğini karşılayan başarılı öğrencilerin yetişmesine katkı sunmak ve havacılık öğrencilerine daha iyi eğitim vermek amacıyla, havacılık bölüm veya programları öğretim elemanlarımız "Havacılıkta İnsan Faktörleri Eğiticinin Eğitimi” aldılar.

Esi Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri’nden Ergin Esi tarafından verilen eğitimler kapsamında, havacılıkta olumlu ve olumsuz yönleriyle insan faktörleri konusunun öğrencilere aktarılma yöntemleri ele alındı.

Havacılıkta insan faktöründen kaynaklı hataların en aza indirilmesi ve doğabilecek olumsuz sonuçların azaltılması için havacılık bölüm veya programlarında eğitim veren öğretim elemanlarımıza “Havacılıkta İnsan Faktörleri Eğiticinin Eğitimi” dersi verildi. Ergin Esi tarafından verilen eğitimde, havacılıkta insan faktörleri eğitimini vermek isteyen eğiticilerin yetkinliklerini artırmak amaçlandı. Eğiticinin eğitimini tasarlayan ve bu konuda danışmanlık hizmeti veren Ergin Esi, bu tarz bir eğitimi İrlanda Trinity Kolejden aldığını belirterek Türkiye’de bu konuda bir eksiklik olduğunu görüp, çalışmalarına başladığını söyledi. Esi, “Bu eğitimi yeniden tasarlayarak ihtiyaç duyan kişilere veriyoruz. Bu konuda da Kapadokya Üniversitesinden böyle bir teklif geldi. Bana böyle bir teklifle gelinince çok mutlu oldum, çok gurur duydum ve şu anda burada bu eğitim veriyoruz. Hedefimiz, eğiticilerimizin insan faktörleri konusunda daha güzel, daha efektif bir eğitim vermelerini sağlamak” dedi. Türkiye’de insan faktörleri konusundaki çalışmaların iyi yönde ilerlediğini belirten Esi, havacılık sektöründe faaliyet gösteren birçok şirketin uçak bakımlarını çok iyi yaptığını söyleyerek hiçbir zaman insan faktörlerinden kaynaklanan hataların sıfıra indirilemeyeceğini, amaçlarının bu hataları mümkün olduğu kadar en aza indirmek olduğunu ifade etti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu