Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

URGENÇ; BUGÜN ÖĞRETMENLER ADETA BURSLULUK SINAVINA GİRİYOR

Türk Eğitim Sen Nevşehir İl Başkanı Tayfur Urgenç Öğretmenlerin bugün girdiği Uzman ve Başöğretmenlik sınavının yapılmasına karşı çıkarak 5 yılını dolduran her öğretmen uzman, 10 yılını dolduran her öğretmen ise başöğretmen olarak değerlendirilmelidir.

Bugün yapılan bu sınav bursluluk sınavından başka bir anlam ifade etmemektedir. Diyerek şu açıklamalarla yaşanan süreçleri eleştirdi.

Başkan Urgenç’in yaptığı açıklama şu şekildedir.

“Bugün yaklaşık 59.000 Öğretmen Uzman,

4000 Öğretmen Başöğretmenlik ÖMK bursluluk! sınavına girecek.

Yıllardır ifade ediyoruz. Kıdem ve yıla dayalı olarak bu unvanlar öğretmenlere verilmeli öğretmenler bu sınava girdiklerinde öğrettikleri değişmeyecek, Öğretmenlik zaten bir ihtisas mesleğidir. Sadece maaşlarında ufak bir artış gerçekleşecektir.

Bunu da yıl ve tecrübeye bağlı olarak gerçekleştirmek hem öğretmenleri adeta bursluluk sınavına dönen ÖMK sınavıyla itibarsızlaştırmayacaktır.

ÖMK içeriği öğretmenin itibarını artıracak şekilde Türk Eğitim Sen önerileri de dikkate alınarak yeniden öğretmen yetiştirmeden, emekliliğe kadar eğitimin her kademesinde öğretmeni esas alan problemleri çözecek bir şekilde yeniden düzenlenmelidir. Artık formaliteye dönüşen bu sınavları da 5 yılı dolduran öğretmeni Uzman, 10 yılı dolduran öğretmeni de Başöğretmen unvanı vererek ortadan kaldırmak gereklidir.

Geçen yıl bu sınav yapılmadan önce bazı sendikalar eylem birlikteliği (!) yapmış bunun üzerinden gündem siyasete kadar dayanmıştı.

Anayasa mahkemesine sınavın iptali için dava açtık diyen (balon olduğu ortaya çıktı),

“Başöğretmen Atatürk asla böyle unvanı kabul etmeyiz” diyen, Mahkeme önünde şov yaparak bileklerine kelepçe taktıran aktör ve figüranların hepsi koşarak sınava girdiler.

Hepsi kazandı ve hatta birçoğu Başöğretmen unvanını kullanmaya başladılar.

Seçim öncesi kimlerin neyi amaçladığını ve provokasyonlarını çok iyi hatırlıyoruz. Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla hatta seçim sonrasına yönelik yönetici listeleri, İl, ilçe müdürü, şube müdürü atama listelerini bile oluşturmuştu.

Şimdi bunların hepsini kenara koyuyor ve bugüne geliyorum. Bugün yapılacak sınava dair bırakın eylemi en ufak bir hareket gördünüz mü dünün cevval (!) sendikalarından?

Ne değişti?

Sınava girdiniz hepiniz kazandınız olay bitti değil mi?

Sonuç; Türk Eğitim Sen 2005 ten bu yana sınava karşı olmanın mücadelesini her platformda vermiştir. Özellikle mücadelemizde tüm il ve ilçelerimizde İl Milli Eğitim, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri önünde meslektaşlarımızla ÖMK’nın eksikliğine ve yanlışlığına defalarca karşı çıkan eylemler yaptık. (Eylem, yargı, çalıştay raporları vs.)

Evet sınava karşıyız ve bu ucube uygulamaya karşı mücadelemizi vereceğiz eğitim çalışanlarını mağdur etmeden, bugünde mücadelemizi vermeye devam ediyoruz.

Mücadele sezonluk olmaz sonuç alıncaya kadar devam eder… edeceğiz de…

Bugün ki ÖMK bursluluk sınavına giren tüm arkadaşlarımın sistemin tüm itibarsızlaştırmasına, olumsuzluklarına rağmen başarılı olmalarını diliyor, mücadelemizin her platformda devam edeceğini belirtiyoruz.

Saygılarımızla…”

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu