Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Öğretmen Semiha Yıldırım Kızılay Anaokulu’nun Açılışı Gerçekleştirildi

Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı ve önceki dönem TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım himayesinde Kızılay tarafından başlatılan "81 İl 81 Anaokulu Projesi" kapsamında Yıldırım ailesinin katkılarıyla Nevşehir’de yapılan “Öğretmen Semiha Yıldırım Kızılay Anaokulu”nun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa; Nevşehir Valisi Ali Fidan, Türkiye Cumhuriyeti son Başbakanı ve eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Semih Aktekin, Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ramazan Saygılı, Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran, MHP Nevşehir İl Başkanı Adnan Doğu, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı katıldı.

Okulun açılışında konuşan Binali Yıldırım “81 İl 81 Anaokulu Projesi”nin başbakanlığı döneminde Kızılay İstanbul Şubesiyle birlikte hayata geçirdikleri bir proje olduğunu söyledi. Yıldırım “2003 yılında en büyük bütçe savunma sanayiine ayrılan bütçeydi ve biz bunu aslan payı olarak eğitime çevirdik. Çünkü taşa, toprağa yapacağınız yatırımın miadı 40 sene, 50 sene bilemedin 100 sene. Ama insana yapacağınız yatırımın süresi yok. Ülkeler için de, milletler için de gittikçe değeri artan en büyük kazanç. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi bir numara ve halen bu gelenek devam ediyor. Ayrıca  ülkemizde 76 olan üniversite sayımız da 209’a çıktı. Şu anda bizim ülkemizin 20 milyon okula giden öğrencisi var ve bu dünyadaki 60 ülkenin nüfusundan daha fazla” diye konuştu.

Nevşehir Valisi Ali Fidan ve protokol üyelerinin de birer konuşma yaptığı program sonunda katılımcılar eşliğinde okulun açılışı gerçekleştiren Binali Yıldırım, protokol üyeleri ile birlikte okulu gezerek bilgi aldı.

Binali Yıldırım ve katılımcılar ayrıca program sonunda okul bahçesine fidan dikti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu