Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

NEVÜ Öğretim Üyesi Shanghai’da Düzenlenen “Dünya Çin Çalışmaları” Konferansına Katıldı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Başkanı ve Çin Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sema Gökenç Gülez, Çin Halk Cumhuriyeti Shanghai’da düzenlenen “Dünya Çin Çalışmaları (Civilization and China's Path – A Global Perspective, The World Conference on China Studies)” adlı konferansa davetli konuşmacı olarak katıldı.

Çin Devlet Konseyi Enformasyon Ofisi ve Shanghai Belediyesi Halk Hükümeti ev sahipliğinde, Shanghai Belediyesi Enformasyon Ofisi ve Shanghai Sosyal Bilimler Akademisi tarafından Çin Halk Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çin Sosyal Bilimler Akademisi, Pekin Üniversitesi, Tsinghua Üniversitesi ve Fudan Üniversitesi iş birliği ile Shanghai’da düzenlenen “Dünya Çin Çalışmaları” konferansına, birçok ülkenin başbakanları, diplomatlar ve 250’si yabancı olmak üzere toplamda 60 farklı ülkeden alanında uzman 400 Çinli ve yabancı bilim insanı katıldı.

NEVÜ Öğretim Üyesi Gökenç Gülez “Türk Tarih Ders Kitaplarında Çin İmajı” Üzerine Konuştu

Küresel bağlamda Çin medeniyetinin geçmişinin ve bugününün daha iyi anlaşılmasına katkı sağlamayı amaçlayan konferans, farklı alanlarda Çin Çalışmalarının tartışıldığı dört farklı foruma ev sahipliği yaptı. NEVÜ Dr. Öğr. Üyesi Sema Gökenç Gülez dördüncü forumda “Türk Tarih Ders Kitaplarında Çin İmajı” üzerine konuştu.

Gökenç Gülez konuşmasında ülkelerin tarih ders kitaplarının dünyaya açılan bir pencere olduğunu ve tarih ders kitaplarının kendimiz dışında diğerleri hakkındaki düşüncelerimizi ve imajımızı etkileyen önemli faktörler arasında olduğunu vurguladı. Türk tarih ders kitaplarındaki Çin imajı ve Türk tarih ders kitapları üzerinden Çince öğrenmeye başlayan lisans öğrencilerinin Çin imajı üzerine konuşan Gökenç Gülez’in sunumu Çinli ve yabancı akademisyenler tarafından büyük ilgi gördü.

“Dünya Çin Çalışmaları” konferansına tebrik mektubu gönderen Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Xi Jinping,  Çin medeniyetinin uzun bir tarihi olduğunu ve Çin’in dünyadaki diğer medeniyetlerle karşılıklı etkileşim halinde öğrenme yoluyla zenginleşip geliştiğini ve Çin medeniyetine derin bir kültürel miras kazandırdığını vurguladı. Başkan Xi Jinping, çeşitli ülkelerden konferansa katılan akademisyen ve uzmanların Çin ve yabancı medeniyetler arasında bir elçi vazifesi gördüğünü ve bu sebeple bilim insanlarının kapsayıcılığı ve açıklığı destekleyerek dünya çapında Çin çalışmalarını teşvik edeceklerini ve dünya medeniyetlerinin karşılıklı olarak etkileşimine katkıda bulunacaklarını vurguladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu