Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Su verimliliği seferberliği başlatıldı

NEVŞEHİR(MHA) İklim değişikliği ile beraber dünyayı bekleyen büyük tehlikeye dikkat çekmek üzere Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde değişen iklime uyum sağlanması, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir yönetimin sağlanması maksadıyla ulusal ölçekte "Su Verimliliği Seferberliği" başlatılmıştır.

İklim değişikliği, dünya üzerindeki su kaynaklarını ciddi şekilde etkileyen bir olgudur. Artan sıcaklıklar ve daha uzun kurak dönemler nedeniyle gelecekte su sıkıntısı bizi bekliyor. Bu nedenle, su kaynaklarının korunması için acil bir şekilde harekete geçmek zorundayız.

Söz konusu seferberliğin ve su tüketimin azaltılmasını sağlamak amacıyla Sağlıklı ve kaliteli yaşam standartlarının korunması için su kaynaklarımızda “sıfır kayıp” ilkesiyle su verimliliği uygulamaları, ulusal, sektörel, bireysel düzeyde ve her birimizin ortak görev ve sorumluluğudur.

Su Verimliliği Seferberliği 7’den 70’e herkesin katkı sağlayabileceği toplumsal yolculuktur. Unutmayalım, farkında olalım, “Azalt, Yeniden Kullan ve Değiştir” stratejileri ile hedeflenen su tasarrufu sağlamaya bir damla da biz olalım.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu