Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

TÜRK EĞİTİM SEN NEVŞEHİR ŞUBE BAŞKANI TAYFUR URGENÇ GÜNDEMLE İLGİLİ KONULARDA GÖRÜŞLERİNİ İFADE ETTİ

Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkanı Tayfur Urgenç son günlerde kamuoyunun özellikle eğitimin ve eğitim çalışanlarının gündeminde olan konularla ilgili sendikalarının görüşlerini ifade eden açıklamalarda bulundu.

ÇOCUKLARIMIZI DAĞA ÇIKARMAYA ÇALIŞAN BÖLÜCÜ İHANETİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL ÖĞRETMENLERİMİZ OLMUŞTUR!

Öğretmenlerimiz, yıllarca bölücü katil sürüsü pkk’nın hedefinde oldu.

Neşe Alten, Ali Karaoğlan, Yasemin Tekin, Necmettin Yılmaz, Aybüke Yalçın gibi yüzlerce öğretmenimiz, bölücü ihanet tarafından şehit edildiler.

NEDEN?

Çünkü, emperyalizm ve kuklası işbirlikçi hainler çok iyi biliyordu ki, terörün kökünü ve kaynağını kurutacak en önemli unsur eğitimdir, ÖĞRETMENDİR.

Şehit öğretmenlerimizi minnet ve Fatiha’larla anıyorum, aziz ruhları şad olsun.

Tüm varlıklarıyla güzel ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın iyi yetişmesi için her türlü zorluğu göğüsleyen, milletin aziz varlığıyla yaptıkları protokole dayalı olarak hiçbir taltif, takdir ve karşılık beklentisi olmadan varlığını Türk varlığına adayan bütün öğretmenlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum.

Varlıkları daim olsun.

@tcmeb

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA “MERİ” UYGULAMA, KPSS PUANINA GÖRE YAPILMASIDIR!

Hükümetimizin ortaya koyduğu irade doğrultusunda, 2018’den beri de öğretmen atamaları zaten “meri mevzuata” göre yapılıyor.

@tcmeb , 2018’den beri mülakatlarda KPSS puanı verilmesini sağlayarak öğretmen adaylarının hak kaybına ve gaspına müsaade etmiyor.

Dolayısıyla genç meslektaşlarımızın beklentisi, beş yıldır olduğu gibi önümüzdeki süreçte de KPSS başarısına göre atamalarının yapılmasıdır.

DÜNÜN HAİNLERİNİ BUGÜN KİMSE AKLAMAYA ÇALIŞMASIN…

Türkiye Cumhuriyeti işgalciler, işbirlikçiler ve hainler bertaraf edilerek kuruldu.

Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarından Allah razı olsun.

İhanetin tek bir acısı vardır, o da bu güzel ülkeye kastedilmiş olmasının ızdırabı ve öfkesidir.

İhanet, sadece tarihçilerin değil, başta eğitimciler olmak üzere vatansever her vatandaşın konusudur.

Çocuklarımıza hainlerle mücadelemizin tarihini öğreteceğiz.

Öğreteceğiz ki, aynen atalarının yaptığı gibi, devletimize ve milli varlığımıza kastedenlere ve işbirlikçilerine müsamaha gösterilmeyeceğini yedi düvele unutturmasınlar.

ÖMK KAPALI KAPILAR ARDINDA BEN BİLİRİM ANLAYIŞILA DEĞİL PAYDAŞLARIN GÖRÜŞÜ ALINARAK ÖĞRETMENİN İTİBARINI ARTIRACAK ŞEKİLDE DÜZENLENMELİDİR.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin yaptığı açıklamada “Öğretmen arkadaşlarımızın problemleri, itibarı ve çalışma koşulları açısından da yeterli olduğuna inanmıyorum. İyi bir düzenleme ama eksik” demiş.

Aynen katılıyorum!

Türk Eğitim Sen olarak, sürecin başından beri ÖMK’nın çıkarılmış olmasını meslektaşlarımız bakımından olumlu bir adım ve bir mevzii olarak gördüğümüzü ve fakat kanunun adına yakışır şekilde muhtevasının zenginleştirilmesi gerektiğini ifade ediyoruz.

Nitekim, dört yıldır yaptığımız bir çok çalışma ve girişimin yanı sıra, 20-23 Ocak 2023’te düzenlediğimiz “Öğretmenlik Meslek Kanunu Çalıştayı” ile de öğretmenlerimizin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda nasıl bir kanuni düzenleme yapılması gerektiğini ortaya koymuştuk.

Sendika olarak ÖMK’nın yeniden düzenlenmesi sürecinde de her türlü katkıyı vereceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

MEB’den beklentimiz de ÖMK ile ilgili yeni süreci, kapalı kapılar arkasında “Ben bilirim” anlayışına saplanmadan, öğretmenlerimiz ve eğitimin paydaşlarıyla şeffaf ve paylaşımcı bir istişare yöntemiyle yürütmesidir.

MEMURLARA KİRA YARDIMI YAPILSIN

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan Hürriyet Gazetesi yayın yönetmeni Ahmet Hakan’a konuşmuş: “İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz.”

MB Başkanının yetiştiremediği kira parasını memur nasıl denkleştirecek?

O halde diyelim o zaman: İstanbul’da annesinin evi olmayan memurlara da KİRA YARDIMI yapılsın!

Olmaz mı?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu