Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerSağlık

2023’te Nevşehir Devlet Hastanesine rekor başvuru

2023 yılında Nevşehir Devlet Hastanesi acil servis ve polikliniklerde toplam 1 milyon 867 bin 457 hasta muayene edildi.

2023 yılında Nevşehir Devlet Hastanesi acil servis ve polikliniklerde toplam 1 milyon 867 bin 457 hasta muayene edildi.

Nevşehir Devlet Hastanesi’ne rekor başvuru: Tam1 milyon 867 bin 457 kişi!

Muayene olan poliklinik hasta sayısı 2022 yılına göre %17 civarında artarak 14.06.921’e ulaştı. 2023 yılında 30.798 hasta, hastanede yatırılarak tedavi edildi, 35.646 cerrahi işlem gerçekleştirildi. Hastanemizde 1108’i normal, 1166’sı sezaryen olmak üzere 2055 doğum geçekleşti. 1388 hasta erişkin yoğun bakım, 267 hasta çocuk yoğun bakım ve 785 bebek yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi edildi. 2467 koroner anjiyografi işlemi uygulandı. 40.953’ü MR, 124.086’sı ultrasonografi olmak üzere toplamda 507.429 görüntüleme tetkiki yapıldı. 2.987 hasta yatarak veya ayaktan fizik tedavi hizmeti aldı. 2023 yılı içerisinde yapılan ameliyat, laboratuvar ve görüntüleme işlemleri, anjiyografi işlemleri ve yatan hasta sayılarında 2022 yılı ile kıyaslandığında %10-20 arasında artış olduğu görüldü.

Yıl sonu değerlendirmesi yapan Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Macit Yalçın şunlara değindi.

“Her zaman olduğu gibi 2023 yılında da ilimizde sağlık alanında lokomotif olamaya devam ettik. Açıklanan rakamlardan anlaşıldığı üzere 2023 yılında hastanemiz önceki yıllara göre hizmet kapasitesini artırmış ve büyük bir performansla halkımızın sağlık gereksinimlerine cevap vermeye çalışmıştır. Çok kısa bir sürede hastanemizi bir yılda 2 milyona yakın hastaya hizmet veren bir kurum haline getirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Amacımız bize başvuran her hastanın tanı ve tedavi için ihtiyaç duyduğu tüm sağlık hizmetini hastanemizden alabiliyor olmasını sağlamaktır. Bu amaçla her geçen gün yeni düzenlemeler ve yeni birimlerle hastanemizi geliştirmeye gayret ediyoruz. Bu sene içerisinde acil servisimizi 2 kattan fazla büyüterek 3. Seviye acil servis tescili aldık. Eski yoğun bakımlarımızdan birini yenileyerek 10 yataklı bir 3. Seviye yoğun bakımı hastanemize kazandırdık. Yakın zamanda hastanemiz merkez laboratuvarımızın yeni dönem ihalesini yaptık ve tüm cihazlarımızı yeniledik.

Uzayan endoskopi randevularımızı azaltmak için ikinci bir endoskopi odası açarak günlük işlem sayısını artırdık. Yeni yaptığımız ihale ile hastanemize Üst düzey bir MR cihazının kurulumunu gerçekleştiriyoruz, inşallah şubat ayı itibariyle yeni cihazımızla çekimlere başlayacağız. Çocuk izlem merkezimizi açarak hizmete başladık. Önemsediğimiz konulardan bir tanesi acil servisten sevk edilen hastalar.

Biz göreve başladığımızda yıllık 1100-1200 civarı hasta sevk ediliyordu bu rakamı her geçen gün azaltarak bu sene için yıllık 480’e düşürdük. Birkaç branştaki hekim eksiklerimizin de giderilmesi ile önümüzdeki yıllarda bu rakamın çok daha aşağılara inmesini hedefliyoruz.

Şehrimizin önemli sorunlarından birisi de kemoterapi alması gereken hastaların il dışına gitmek zorunda kalması idi. Öncesinde yaptığımız girişimlerle kemoterapi ünitemizi hazır hale getirmiştik halihazırda ataması yapılan tıbbi onkoloji uzmanımızın göreve başlaması ile bu ay içerisinde kanser hastalarımızın tedavi ve takiplerini yapar hale geleceğiz.

Tüm ile hizmet eden en büyük hastane olduğumuz için üzerimizdeki sorumluluk ve yükün farkındayız. Devletimizin sağladığı tüm imkanları vatandaşlarımıza en iyi şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu zorlu süreçte emeğini esirgemeyen, yorulmadan, yılmadan canla başla çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu