Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

CHP Ürgüp Belediye Başkan Adayı: Ali Ertuğrul Bul

CHP 31 Mart 2024 belediye seçimlerinde Ürgüp Belediye başkanı adayını açıkladı. Ali Ertuğrul Bul, CHP Ürgüp Belediye başkan adayı oldu.

CHP 31 Mart 2024 belediye seçimlerinde Ürgüp Belediye başkanı adayını açıkladı. Ali Ertuğrul Bul, CHP Ürgüp Belediye başkan adayı oldu.

Ali Ertuğrul Bul “Ürgüp Belediye başkan adayı olmak, benim için memleketime hizmet etme yolunda gururlu bir adım. Ürgüp’ün yıldızını yeniden parlatmak, bölge turizminden aldığı payı yükseltmek, Ürgüplü hemşehrilerimin refah seviyelerini artırmak ve Ürgüp’ümüzü hepimizin gurur duyabileceği bir geleceğe taşımak ana hedefim. Bu kent sadece bizlerin değil, Dünya’nın kültürel mirası. Ürgüp’ün hakettiği konumunu tekrar kazanması için “Yine, Yeniden Ürgüp” diyorum ve bunu tüm Ürgüp halkı ile birlikte başarabileceğimize inanıyorum. Görevle değil gönülle adayım. Aday adaylığı döneminde Ürgüp’e hizmet aşkıyla çalışan diğer aday adayı arkadaşıma ve sürece katkısı olan herkese teşekkür ederim” dedi.

ALİ ERTUĞRUL BUL KİMDİR?

Ali Ertuğrul Bul 1967 yılında dünyaya gelmiştir. Babası astsubay Gülaydın Bul aslen Ürgüplüdür. Baba tarafından dedesi Kani Bul kardeşleri ve annesiyle 1924 yılında Yunanistan’ın Makedonya sınırında yer alan Kastoria kasabasının Kesriye köyünden mübadeleyle Ürgüp’e göç etmiştir. Babaannesi Fatma Bul da yine Yunanistan mübadillerinden olup, Cemil Köyüne yerleşen muhacirlerdendir.

Annesinin ailesi ise Karain Köyü kökenli olup 1950’li yılların sonundan başlayarak Ürgüp’teki tarihi hamamın hemen arkasındaki evde yaşamıştır. Ali Ertuğrul Bul, çocukluğunun yazlarını dedesi jandarma çavuş Ali Kuş ve eşi Behiye Kuş’un bu evinde geçirmiş ve Ürgüp’e olan bağlılığı dönemde kökleşmiştir.

İlkokul, ortaokul ve liseyi Ankara Yenimahalle’de tamamlamıştır. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur. ODTÜ’de Bölge Planlama bölümünde yüksek lisans programına başlamış, ingilizce eğitim gördüğü hazırlık döneminin ardından, TC Ziraaat Bankası Bankacılık Okulu’nda Bankacılık-Sigortacılık eğitimi almıştır. Ancak Ürgüp’ten hiç kopmamıştır. Üniversite yıllarında Ürgüp’te halı ve kilim satıcılığı yapmış, hem okul harçlığını kazanmıştır, hem de yabancı dilini geliştirmiştır. Turizmi ve Ürgüp için önemini ilk o yıllarda görüp, izlemiştir.

Ali Ertuğrul Bul, eğitiminin ardından, Ankara’da başlayıp, İstanbul’da devam eden başarılı bir kariyere imza atmıştır. Zirarat Bankası’nda uzmanlık ve Garanti Bankası’nda müfettişlik, ardından üst düzey yönetici olarak transfer olduğu sigortacılık yıllarında önemli görevler yürütmüştür.

2003 yılında yolu yine bir otel açma niyetiyle geldiği Ürgüp ile birleşmiştir. Ürgüp’te modern bir kafenin yokluğunu fark edince planını değiştirerek Katpatuka Cafe ve Bistro’yu açmıştır. Ürgüplüler bu kafeyi ilk defa denedikleri kahve çeşitleri, şahane dekorasyonu ve güzel müzikleriyle hatırlayacaklardır.

2005 yılı profesyonel kariyerinin daha da parlak yıllarını yaşadığı bir dönemin başlangıcı olmuş, kendisi, günümüze kadar TEB Sigorta, Zurich Sigorta, AutoKing gibi birçok yerli ve yabancı şirketin genel müdürlüğünü yürütmüştür. Ama bir yanı hep Ürgüp’te kalmış ve pandemi döneminde uzaktan çalışma şartlarından faydalanarak, bir yandan görevini yürütürken, bir yandan da Ortahisar ve Sofular’da satın aldığı tarlalarda, lavanta yetiştiriciliğine başlamıştır. Yetiştirdiği lavanta çiçeklerinden elde ettiği ürünleri Kapadokya’nın yerel markası olarak konumlandırdığı Fiona’s Lavander markası ile Kapadokya’da satmakta ve bu vesileyle hayatının önemli bir kısmını Ürgüp’te geçirmektedir.

Ali Ertuğrul Bul ve benzer bir kariyere sahip olan eşi, lavanta yetiştiriciliği gibi ortak hayallerini hayata geçirmek üzere birçok işe beraber girişmiştir. Ailenin üç çocuğu bulunmaktadır. Büyük kızları Koç Üniversitesi İşletme mezunudur ve finans sektöründe çalışmaktadır. Küçük kızları TU Berlin Üniversitesinde Bioteknoloji okumaktadır. Oğulları önümüzdeki sene yine Almanya’da üniversite okuma yolundadır. Ailenin hayatında eğitim çok önemli olmuştur. Eşi mezuniyetinden uzun yıllar sonra yönetim ve strateji alanında doktora çalışması yapmış, Ali Ertuğrul Bul da 2023 yılında, 56 yaşını sürerken FMV Işık Üniversitesi’nde İngilizce MBA eğitimini tamamlamıştır. Sayısız eğitim sertifikaları bulunmaktadır. Aile doğayı, sporu çok sevmekte ve evlerini çok sevdikleri patili can dostlarıyla paylaşmaktadırlar.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu