Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Nevşehir’de Köy Yollarına Sıcak Asfalt Müjdesi

Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından Nevşehir'in Grup Köy Yollarına Sıcak Asfalt Kaplama Yapılacağı Bildirildi.

Nevşehir İl Genel Meclisimizin 08.01.2024 tarihinde yapılan meclis toplantısında İller Bankası’ndan 150 milyon kredi kullanma kararı oy çokluğuyla alınmıştır.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız yerel yönetimlerin vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmesi için İller Bankası aracılığıyla sunduğu kredinin politik faizi %45 iken, yerel yönetimlere daha uygun bir oranla %25 faizli kredi imkânı sağlamaktadır. Bu yatırım kredisi imkânından ülke genelinde neredeyse bütün İl Özel İdareleri faydalanmaktadır.

Nevşehir İl Özel İdaresi olarak kullanılacak kredi ile köylerimizin altyapı, üstyapı, yol, su, kanalizasyon gibi hizmetlerinin daha kaliteli hale getirilmesi amaçlanmaktadır.

Nevşehir Merkez, Acıgöl, Avanos, Derinkuyu, Hacıbektaş, Gülşehir, Kozaklı ve Ürgüp İlçelerimizde sıcak asfalt kaplama çalışması yapılması planlanmaktadır. Bu çalışma ile birlikte grup köy yollarımızın daha konforlu ve kaliteli hale gelmesi hedeflenmektedir.

Ayrıca İl Özel İdaresi araç parkının güçlendirilerek hizmetlerin daha hızlı ve etkin bir şekilde sunulması amaçlanmaktadır.

Köylerimizin hizmet kalitesini artırmak için bize bu desteği sağlayan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Nevşehir Valimiz  Ali Fidan, milletvekillerimiz  Süleyman Özgün ve Emre Çalışkan ile karara destek veren İl Genel Meclisi üyelerimize teşekkür ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu