Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

TES’ten Doğu Expresi turu

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanlığı üyelerine yönelik Doğu Expresi turu düzenleyecek.

Geziye katılmak isteyenler 7 ocak 2024 pazar saat:17.00 a kadar hasan Hüseyin İyilikli iletişim: 0530 228 9080 telefona bildirmeleri gerekmektedir. Kontenjan 40 Kişi İle Sınırlıdır. Geziye Üyelerimiz Dışında Bilgi Vererek Arkadaşlarımızı Davet Edebiliriz.

Kayseri çıkışlı (Garda araç parkı vardır. Araçla Kayseri’ye gitmek istemeyenlere gidiş ve dönüş için servis ayarlanacaktır.)

Doğu Ekspresi İle Kars Turu

4*Kars Kale Otel 3 gece YARIM PANSİYON konaklama

20 Ocak-23 Ocak

1.Gün 19u 20ye bağlayan gece

DOĞU EKSPRESİ İLE KAYSERİ-KARS TREN

Siz değerli misafirlerimizle birlikte Kayseri Garında belirlediğimiz saatte buluşuyor 01:00 trenine biniyoruz. Yaklaşık olarak saat 20:00’de Kars’ta oluyoruz. Bizi burada bekleyen aracımıza biniyor ve akşam yemeği için otelimize geçiyoruz. Konaklama ve akşam yemeği Kars’ta ki otelimizde.

Konaklama Oteli: Kars Kale Otel

2.Gün 21.01.2024

SARIKAMIŞ-KARS MERKEZ

Otelimizde alacağımız sabah kahvaltısının ardından ilk durağımız SARIKAMIŞ oluyor, ulaştığımızda, ilçe merkezinde kısa bir tanıtım turu yaparak, Doğu Anadolu’da Osmanlının Ruslara karşı mücadelesinde tarih sayfalarına 22 Aralık 1915 Sarıkamış Harekâtı olarak geçen ve 90 bin Mehmetçiğimiz anısına düzenlenmiş merkezdeki Şehitliği ziyaret ediyoruz. Buradan hareketle kristal kar olarak adlandırılan, dünyada kaymak için en iyi yerlerden biri olan SARIKAMIŞ KAYAK Merkezi’ne gidiyoruz. Serbest zaman esnasında beyaz kış görüntülerini fotoğraflayıp, karlar üzerinde kar topu oynayarak eğlenceli anlar yaşıyoruz. Unutulmaz güzel anılarımızla Sarıkamış Kayak Merkezinde ayrılarak, 19’uncu yüzyıl sonlarında Ruslar tarafından Baltık Mimari tarzında kilise olarak yaptırılmış olan, 1985 yılında ise camiiye çevrilmiş Fethiye Camii olacaktır. Sonrasında Kars Kalesi’nin eteklerinde inşa edilen Havariler Kilisesi’ne (Kümbet Camii) geçiyoruz. Ermeni-Gürcü mimari tarzını inceleyebileceğimiz bu yapının ardından Kars sokaklarında yürüyüş yapıyoruz. “Aşıklar” diyarında yapılan keşif sırasında, bal, kaşar peyniri, gravyer peyniri, piti, hangel, kete, kaz eti, sarı balık….tatları da bizi gurme olmamız yolunda teşvik edecek. Roma döneminden günümüze ulaşıp halen kullanılan Taş Köprü’yü, Tarihi Hamam’ı görüyor, günümüzde merkez kale ya da iç kale olarak adlandırılan Kars Kalesi’nden şehri panoramik olarak fotoğraflama imkanı buluyoruz. Rus mimarisinin bütün inceliklerinin yansımasını görebileceğimiz yapıların arasında gezerken Türkiye’de olduğumuzu unutuyoruz. Ünlü şairlerimiz ‘den Namık Kemal’in bir dönem yaşadığı evi görüp  Kars’ın önemli bir kültür mirası olan Aşık geleneğini tanıma fırsatı buluyoruz. Sonrasında etnografik malzemeler ile savaşlarda kullanılan silahlar ve yakın tarihimizi belgeleyen taşınır kültür varlıklarımızın sergilendiği Kanlı Tabya Harp Tarihi Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Doğunun son dönemde yıldızı parlayan bu fantastik şehrinin büyüsüne tamamen kapılıyoruz. Müze gezimizin ardından otelimize hareket ediyoruz. Konaklama ve akşam yemeği Kars’ta ki otelimizde.

Konaklama Oteli: Kars Kale Otel

3.Gün 22.01.2024

ANİ HARABELERİ-ÇILDIR GÖLÜ-KAFKAS GECESİ

Sabah otelde alınacak kahvaltı sonrasında Ani Harabeleri`ne gidiyoruz. Yüzyıllar boyunca birçok krallık ve imparatorluk tarafından yönetilen, bir zamanlar bölgede önemli bir merkez olan ve bugün harabe bir şehir olarak Ermenistan-Türkiye sınırında bulunan Ani Harabeleri görenleri zamanın ötesine götürecek. Bu tarihi yerleşimde gezeceğimiz yerler sırasıyla Surlar ve Aslanlı Kapı, Ebu’l Manucehr Camii, Aziz Gregor Kilisesi, Surp Kirkor Kilisesi, Meryem Ana Katedrali, Ipekyolu Köprüsü olacak. Bu tarihi örenden ayrıldıktan sonra yolumuz üzerinde bulunan Subatan Köyü Anıtı`nı Panaromik olarak görüp bilgileniyoruz. 570 Şehidimizin anısına dikilen anıt Doğu`nun tarihine kanıt niteliğindedir Doğu Anadolu`nun en büyük 2. gölü olan Çıldır Gölü`nün Ardahan`a bakan kıyısına hareket ediyoruz. Kış aylarında yüzeyi buz tutan 123 km2 genişliğindeki bu göl adını Osmanlı`ya bağlı özerk bir beylik olarak hüküm süren Çıldıroğulları`ndan almıştır. Dileyen misafirlerimizle (gerekli coğrafi şartlar elverdiğinde) buz tutmuş göl üzerinde Atlı Kızak veya Kar Motoru etkinlikleriyle günü renklendiriyoruz. Bu sizler için unutulmaz bir deneyim olacak. ve sonrasında Kars merkeze dönüş için yola çıkıyoruz. 30’dan fazla peynir çeşidiyle Dünyanın 18. Peynir Rotası, Türkiye’de ilk ve tek Peynir Müzesini görüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Arzu eden misafirlerimizle düzenleyeceğimiz KAFKAS gecesi için, Rehberimizin belirttiği saatte lobide toplanarak Kafkasya`nın geleneksel Kafkas Gecesi`ne giderek unutulmaz bir gece yaşıyoruz. Kafkasya yaşantısına ait kesitler sunan gösteride danslar ve kültürel değerlere temas eden etkinlikler göreceğiz. Âşık Kültürü`nü yöre Âşıklarından dinliyoruz ve  Aşık Atışması gecemize damga vuracak etkinlikten olacaktır. Ardından Kars`ın geleneksel Kafkas Oyunlarıyla devam edecek olan gecemizi canlı müzik esliğinde noktalıyoruz. Eğlenceli akşamımız ardından sonra otelimize dönüyoruz.

Konaklama Oteli: Kars Kale Otel

3.Gün 23.01.2024

DOĞU EKSPRESİ İLE KARS -KAYSERİ TREN

Sabah Otelde alacağımız kahvaltı sonrası Kars tren garına geçiyoruz.08:00 trenine biniyor ve Kayseri’ye doğru yola çıkıyoruz. Kayseri’ye varışımızın ardından bir sonraki turlarımızda görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

Kahvaltı ve akşam yemekleri ücrete dahildir.

Kişi Başı Ücret: 7.500 TL’dir.

0-2 Yaş Ücretsiz

3-11 Yaş 6.500 TL.

Kafkas Gecesi Ücrete Dahildir.

Müze ve Örenyerleri İçin Müzekart veya Öğretmen kimliği olmalıdır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu