Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerSiyasetÜrgüp Haberleri

CHP Ürgüp Belediye Başkan Adayı Ali Ertuğrul Bul Seçim Bildirisini paylaştı

CHP Ürgüp Belediye Başkan Ali Ertuğrul Bul düzenlenen basın toplanstısında Ürgüp için vaad ettiği belediyecilik anlayışını açıklayan Seçim Bildirgesini paylaştı.

Ali Ertuğrul Bul’un Seçim Bildirisinde en dikkat çeken vaadi Ürgüp’ü yine, yeniden Kapadokya Bölgesinin yıldızı yapmak ve turizm gelirlerinden aldığı payı yükseltmek. Kentin kültürel dokusu ve doğasını koruyarak, başta ulaşım, otopark, arıtma tesisi ve terminalin yeni alanlarına taşınması gibi Ürgüp’ün temel sorunlarına hızlı çözümler üreten ve Ürgüp’ü kolay, keyifle yaşanacak, tekrar gezip görmeye can atılan bir çekim merkezi haline getirecek birçok projeyi aynı anda ve bütünsel bir yaklaşımla hayata geçirmek de Ali Ertuğrul Bul’un iddialı hedeflerinden. Dünya vizyonuyla çalışacağını söyleyen Bul, bu projeleri bir ekip çalışmasıyla yöneteceğini ve projelerini seçim süreci içinde Ürgüplü hemşehrileriyle paylaşmayı heyecanla beklediğini aktardı.

Ali Ertuğrul Bul artıracağı kültür-sanat etkinliklerine ve spor faaliyetlerine kolayca erişilebilen, özel çocuklar, engelliler ve yaşlılar başta olmak üzere tüm dezavantajlı vatandaşların, insan onuruna yaraşır biçimde gözetildiği, gülümseyen bir Ürgüp vaad ediyor.

CHP ÜRGÜP BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALİ ERTUĞRUL BUL  2024 YEREL SEÇİM BİLDİRGESİ

Değerli Ürgüplü Hemşehrilerim,

31 Mart’ta sandığa giderek Ürgüpümüze hizmet verecek olan belediye başkanımızı seçeceğiz. 21. yüzyılın Türkiye’sinde Dünya Kenti Ürgüp’e layık, vizyoner, dürüst, şeffaf, Ürgüp Aşkı ile çalışan bir belediyecilik için tercihte bulunacağız. Nasıl bir Ürgüp’te yaşamak istediğimize hep birlikte karar vereceğiz.

Belediye başkan adayınız olarak programımda nasıl bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceğimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

  1. Yine Yeniden Ürgüp

Ürgüp’ü, son dönemde kendi kabuğuna çekilen, biz bize yeteriz düşüncesi ile Dünya Kenti olma vasfını kaybetmeye başlamış, Kapadokya Bölgesi’nin toplam gelirinin %80’ini oluşturan turizm alanında diğer beldelerin gerisine düşmüş, Bölge turizm gelirinden yeterince pay alamamış konumundan; “yine, yeniden” bir Dünya kentine dönüştürmeyi ve turizm gelirlerinden çok daha yüksek pay almayı vaad ediyorum ve artan turizm gelirinin tüm Ürgüplülerin geliri ve refahını artırmasını hedefliyorum.

  1. Hoşgörülü ve Saygılı Belediyecilik

Tüm Ürgüplülerin yaşam tarzlarına, değerlerine ve kimliklerine saygılı davranan; hiç kimseyi ötekileştirmeyen sadece Ürgüp ortak paydasında buluşan, hoşgörülü bir yönetim sergileyeceğime söz veriyorum.

  1. Hedef Sektörlere Odaklı Belediyecilik

Sadece Turizm değil, tarım, ticaret, sanayi, eğitim ve Ürgüp’e değer katacak sektörlere odaklanacak komisyonlarla, her koldan Ürgüp’ümüzü geliştirmeye odaklı bir belediyecilik vaad ediyorum. İşi ehline bırakacağım ve ekip çalışmasıyla Ürgüp’ü kalkındıracağız.

  1. Ürgüp’ü sadece Ülkemizde değil, Dünya’da Bir Çekim Merkezi haline getirecek Belediyecilik

Çevre beldelerin oluşturduğu farklı turizm çekim noktalarına, biz de Ürgüp’e has bir alamet-i farika ekleyeceğiz. Hedefimiz sadece yerli ve yabancı turistler olmayacak. Başta Ürgüplüler olmak üzere, kentimizi geliştirecek tüm vatandaşlarımız için tersine göç merkezi olacağız. Gençlerimiz göç etmek istemeyecek, kentimizde kalmayı tercih edecekler.

  1. Üretken Belediyecilik

Bütünsel bir yaklaşımla, bir yandan başta ulaşım, otopark, arıtma tesisi ve terminalin yeni alanlarına taşınması gibi Ürgüp’ün temel sorunlarına hızlı çözümler üreten, diğer yandan kentimizin kültürel zenginliklerini açığa çıkararak, biz Ürgüplüler ve turistler için kullanıma açan pek çok projeyi eş

zamanlı hayata geçirmeyi, Ürgüp’ü kolay, keyifle yaşanacak, tekrar gezip görmeye can atılan bir kent haline getirmeyi hedefliyorum. Projelerimi seçim sürecinde sizlerle birbir paylaşmayı heyecenla bekliyorum.

  1. Yenilikçi, Akıllı ve Sürdürülebilir Belediyecilik

Yenilikleri ve akıllı teknolojileri kentimizin doğasına ve kültürel mirasına ihanet etmeden hayata geçiren belediye olmayı hedefliyorum. Sadece Ürgüp vizyonu ile değil Dünya vizyonu ile çalışacağım.

  1. Kentin Kültürel Dokusunu ve Doğasını Koruyan Belediyecilik

Bir taraftan Kültürel Dokumuzu korurken, bir taraftan yalnızca Ürgüplülerin değil, Ürgüp’teki tüm canların haklarını ve rahatlarını gözeten, çocuklarımızın parklarda ve yeşil alanlarda oynadığı; planlı, temiz ve nefes alabileceğimiz Ürgüp hedefliyorum.

  1. Sosyal Adaleti Sağlayan Belediyecilik

Özel çocuklarımız, engellilerimiz ve yaşlılarımız başta olmak üzere tüm dezavantajlı vatandaşlarımıza, insan onuruna yaraşır biçimde sosyal yardım ve pozitif ayrımcılık yapan bir belediyecilik anlayışıyla çalışacağım.

  1. Kültür, Sanat ve Sporu Geliştiren Belediyecilik

Ürgüp sakinlerinin kültür-sanat etkinliklerine ve spor faaliyetlerine kolayca erişebilmesini sağlayan, Ürgüp’ü bir çok ulusal ve uluslararası konsere, festivale, sanat ve spor etkinliğine ev sahipliği yapan bir kent haline getiren bir belediyecilik vaad ediyorum.

  1. Gülümseten Belediyecilik

Unuttuğumuz neşeyi, eğlenceyi, umudu, tekrar hatırlayalım istiyorum. Mutlu ve gülümseyen, kadını, erkeği, çocuğu, emeklisi, işçisi, memuru, esnafı, sanayicisi, çiftçisi, girişimcisi, öğrencisiyle tüm Ürgüplülerin, hep birlikte mutlu ve huzurlu yaşadığı bir kent yapmak için çok çalışmayı vaad ediyorum.

 

ALİ ERTUĞRUL BUL KİMDİR

Ali Ertuğrul Bul 1967 doğumludur. Ürgüp’ün kalabalık BUL Ailesi’nden gelmektedir. Asker babası ve annesi Ürgüp’lüdür.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetiminde lisansını tamamlamış, (Mülkiye), lisans eğitiminin ardından ODTÜ Bölge Planlama ve Ziraat Bankası Bankacılık Okulu’na devam etmiş ve FMV Işık Üniversitesi’nde İngilizce Yüksek Lisans (MBA) eğitimi almıştır.

Profesyonel çalıştığı dönemde kurumlarının sponsorluğunda, The London Business School, The Warthon School, Chartered Insurance Institute gibi eğitim kurumlarında işiyle ilgili eğitim programlarına katılmıştır. ODTÜ İDEA programında Bilgi Teknolojileri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştiriciliği sertifika programları, katıldığı pek çok eğitim programının diğer örneklerindendir.

Prefesyonel hayatına 1990 yılında Ziraat Bankasında başlamış, 1998 yılından itibaren ulusal ve uluslararası pek çok şirkette üst düzey yöneticilik yapmıştır (Garanti Bankası Müfettişlik, Garanti Sigorta da Genel Müdür Yardımcılığı ve TEB, Zurich Sigorta da Genel Müdür, Fu Gayrimenkul, AutoKing, Trive Brokerlık Genel Müdürlük, Fmv Işık Üniversitesi Genel Sekreterlik gibi). Profesyonel hayatına Yönetim Kurulu üyelikleriyle devam etmektedir.

2004-2007 yılları arasında Ürgüp’ün ilk kafe ve bistrosunu, mimari ödül alan bir dekorasyon ile Katpatuka markası altında açmış ve işletmiştir. 2006 yılında Ürgüp vergi rekortmenleri arasında derece almıştır.

2011-2012 yılları arasında eşi ile birlikte kurduğu dijital sigortacılık platformu Sigorta Dükkanım’ı, Dünya’nın en büyük Brokerlık şirketi olan ABD’li Marsh Brokerlik şirketine satmıştır.

2020 yılından bu yana Bölgede lavanta yetiştiriciliği yapmaktadır. Ürünleri bir Kapadokya markası olarak konumlandırdığı Fiona’s Lavender markası ile farklı noktalarda satılmaktadır.

2003 yılından bu yana Ürgüp’te kendisine ait evi bulunmaktadır.

İyi derecede ingilizce bilmektedir. Dünya’nın pek çok ülkesini ziyaret etmiştir.

Eşi, İzmir Bornova Anadolu Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü, İstanbul Üniversitesi Yönetim ve Strateji alanında Yüksek Lisans ve Doktora) eğitimleri almıştır. Bir akademisyen ve profesyonel iş kadını olarak, Bölgemizde kadınlara ve öğrencilere önemli katkılar sunacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu