Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Nevşehirli Ahmet Can Buğday RTÜK Üyesi oldu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliğine seçilen Nevşehirli hemşerimiz Ahmet Can Buğday görevine başladı.

TBMM Genel Kurulunda yapılan oylamada, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeliğine, Nevşehirli hemşerimiz Ahmet Can Buğday seçildi.

İYİ Parti kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen Ahmet Can Buğday görevine başladı.

Nevşehirli hemşerimiz Ahmet Can Buğday FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında; “Radyo ve Televizyon Üst Kurul Üyesi olarak, görsel ve işitsel medya hizmetleri alanında, ifade ve haber alma özgürlüğü temelinde, paydaşların hak, menfaat ve değerlerini gözeterek çalışmak için elimden gelenin en iyisini yapabilmek motivasyonu ile çalışmalarıma başladım.” dedi.

RTÜK’ün yeni üyesi Ahmet Can Buğday, “RTÜK üyeliğine seçilerek görevime başlamış olmam nedeniyle, bu görevimden dolayı şahsen gelerek ya da telefonla aramak suretiyle başarı ve iyi niyet temennilerinde bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bu vesile ile de FİB Haber vasıtasıyla tüm Nevşehirli hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi gönderiyorum” dedi.

RTÜK’te daha evvel Nevşehir Derinkuyulu hemşehrimiz İrfan Barut Başkanlık Müşaviri olarak görev yapmıştı.

Ahmet Can Buğday Kimdir?

Ahmet Can Buğday

Doğum Yeri: Nevşehir / Türkiye

Doğum Tarihi: 8.9.1973

1973 yılında İstanbul Üsküdar’da dünyaya gelen Ahmet Can Buğday, ilk, orta ve lise tahsilini İstanbul’da yaptı. Lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme, Yüksek Lisans eğitimini ise Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler üzerine tamamladı.

19 yıl Başbakanlık bünyesinde çalışarak güvenlik konularında uzmanlaşan Ahmet Can Buğday, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli kademelerde görev aldı. 2014 – 2019 yılları arasında Atatürk Havalimanı’nda Güvenlik Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Risk Değerlendirme ve Denetim Müdürlüğü ile Türkiye Projeler Müdürlüğü görevlerini yürüttü. Stratejik Çalışma Grubu Başkanlığı, Disiplin Kurulu Başkanlığı, İstişare Kurulu Başkanlığı, Sosyal Politikalar Başkan Yardımcılığı, Kurumsal Yapı Koordinatörlüğü ve Emniyet Araştırma Denetleme Birimi Üyeliği icra ettiği kurul görevlerinden bazıları. RES Elektronik Güvenlik Hizmetleri A.Ş de Genel Müdür Yardımcılığı görevi de yapmış olan Ahmet Can Buğday, 2019 yılı Temmuz ayında İSTGÜVEN AŞ’ ye Genel Müdür olarak atandı.

5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında kurulan ve münhasıran Özel Güvenlik hizmeti sunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İSTGÜVEN AŞ’de 2019 Temmuz ayından itibaren Genel Müdür olarak görev yapan Ahmet Can Buğday evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

Ahmet Can Buğday 17 Ocak 2024 tarihinde İYİ Parti kontenjanında RTÜK üyeliğine seçilmiştir. Değerli hemşehrimiz aslen Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy mahallesi nüfusuna kayıtlıdır.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu