Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Kırsal kalkınma destekleri anlatıldı

Nevşehir'de Ekonomik Yatırım Projeleri ve Bireysel Sulama Sistemleri Projelerine %50 hibe desteği sağlanmasına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Ekonomik Yatırım Projeleri ve Bireysel Sulama Sistemleri Projelerine %50 hibe desteği sağlanmasına yönelik yatırımcı ve üreticileri haberdar etmek üzere tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; İl Tarım ve Orman Müdürü Özgür Memiş, Kalkınma kooperatifleri, üretici birlikleri, ziraat odaları, ıslah amaçlı yetiştirici birlikleri, tarım ve hayvancılık işletmeleri ile STK temsilcileri ve konu uzmanları katıldı.

Toplantıda; İl Müdürü Özgür Memiş; Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının kapsamı ve yatırım konuları ile ilgili bilgiler verdi.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Müdürlüğü konu uzmanlarınca yapılan sunumlarda destek kapsamındaki yatırım konuları olan;  Tarımsal ürünlerin işlenmesi paketlenmesi ve depolanması, Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, Su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, Aile işletmeciliği faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı yatırımları, Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar, Arıcılık ve arı ürünlerine yönelik yatırımlar, El sanatları ve katma değerli ürünlere yönelik yatırımlar, İpek böceği yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar, Tarımsal amaçlı örgütler için makine parkı yatırımlar, Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar ve Yenilenebilir Enerji Yatırımları hakkında bilgiler verildi.

Altyapı Yatırımlarında hibeye esas proje tutarın 100.000TL – 3000.000TL, Ekonomik Yatırımlarda hibeye esas proje tutarların 3000.000TL – 14000.000TL olduğu bildirilerek Kadın, Genç, Tarımsal Amaçlı Örgütler ve Aile işletmelerine ilave puan verileceği ve Organize Tarım Bölgelerinde yatırım yapanlara, kırsalda ikamet eden yatırımcılara öncelik tanınacağı belirtildi.

Katılımcılarla yapılan bilgi alışverişinin ardından İl Müdürü Özgür Memiş son başvuru tarihinin 19 Şubat 2024 olduğunu hatırlattı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu