Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerSiyaset

Nevşehir Belediye başkan adaylarının karnesi

31 Mart 2024 Yerel seçim süreci tüm hızıyla sürerken AK Parti ,CHP, MHP ve İYİ Parti'nin Nevşehir merkez Belediye Başkan adayları belli oldu.

31 Mart 2024 Yerel seçim süreci tüm hızıyla sürerken AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin Nevşehir merkez Belediye Başkan adayları belli oldu. Nevşehir’i yönetmeye talip olan Belediye Başkan adaylarının hayatı, meslekleri ve eğitim durumlarını sizler için araştırdık.

  1. AK PARTİ’DEN Mehmet Savran,
  2. CHP’DEN Mehmet Bilgin,
  3. MHP’DEN Adnan Doğu,
  4. İYİ PARTİ’DEN Rasim Arı ,
  5. YRP (Henüz açıklanmadı)
  6. SP (Henüz açıklanmadı)
  7. BBP (Henüz açıklanmadı)

(AK PARTİ) MEHMET SAVRAN KİMDİR?

Eğitim: Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi

Yaş: 50

Mesleği: Doktor (Beyin ve Sinir Cerrahisi)

Mehmet Savran, 1974 yılında Nevşehir’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Nevşehir’de tamamladıktan sonra Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.

1992 yılında başladığı lisans eğitimini 1998 yılında bitirmesinin ardından Kırşehir ve Kastamonu’da hekim olarak görev yaptı.

İhtisasını 2004-2010 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı’nda yapan Savran, 2010 yılında Nevşehir Dr. İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi’nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmaya başladı.

2021 yılı Şubat ayına kadar kamu ve özel sektörde bu görevini sürdüren Savran, 2018 yılında AK Parti Nevşehir İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde ise İl Belediye Meclis Üyesi seçildi.

Mehmet Savran, 2021 Şubat ayında itibaren Nevşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babası olan Op. Dr. Mehmet Savran, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

AK Parti, 31 Mart 2024’de yapılacak yerel seçimlerde Nevşehir Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Savran’ı aday göstermiştir.

(CHP) MEHMET BİLGİN KİMDİR?

Eğitim: Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Yaş: 69

Mesleği: Diş Hekimi

Mehmet Bilgin, 1954 yılında Gümüşhane’nin İncesu Köyü’nde dünyaya geldi. İlköğrenimine Trabzon’da başlayan Bilgin, 1962 yılında ailesiyle birlikte Bursa’ya göç etti. İlk ve orta öğrenimini Bursa’da tamamladıktan sonra, 1981 yılında Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden mezun oldu.

Askerlik görevini Nevşehir Komando Taburu’nda tabip asteğmen olarak yerine getiren Bilgin, askerlik sonrası Nevşehir’de diş hekimi olarak çalışmaya başladı.

2015 yılında CHP’ye katılan Mehmet Bilgin, partide 4 dönem boyunca il başkan yardımcılığı görevini üstlendi. 2018 yılında CHP’den milletvekili adayı seçilen Bilgin, siyasi kariyerine önemli bir adım atmıştır.

Nevşehir’de gerçekleştirilecek yerel seçimlerde CHP’nin Belediye Başkan adayı olan Mehmet Bilgin, il başkan yardımcılığı görevinden aday adayı olabilmek için istifa etmiştir. CHP, 31 Mart 2024’de yapılacak yerel seçimlerde Nevşehir Belediye Başkan adayı olarak Mehmet Bilgin’i aday göstermiştir.

Bilgin, evli ve 2 çocuk babasıdır.

(MHP) ADNAN DOĞU KİMDİR?

Yaş: 63

Mesleği: Esnaf

Adnan Doğu, 1961 yılında Nevşehir’de doğdu. MHP’nin Nevşehir Belediye Başkan Adayı Adnan Doğu, iş dünyasındaki başarılarıyla dikkat çeken bir isim olarak öne çıkıyor. İşte, Adnan Doğu’nun hayatından önemli bilgiler:

MHP’nin Nevşehir il teşkilatında önemli görevler üstlenmiş, başarılı çalışmalarıyla partisinin etkinliğini artırmıştır. Siyasi kariyerinde il başkanlığı gibi kilit pozisyonlarda bulunan Doğu, partisinin Nevşehir’deki temsilini güçlendirmiştir.

Meslek hayatında esnaf olarak öne çıkan ve Esnaf kimliğiyle kentte sevilen ve saygı gören bir isim olan Adnan Doğu, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyesi olarakta görev yapmaktadır.

MHP Nevşehir İl Başkanlığı görevide üstlenen Doğu, partisinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin takdiriyle Nevşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlenmiştir.

Başkan adayı Adnan Doğu, Evli ve 3 çocuk babasıdır.

(İYİ PARTİ) RASİM ARI KİMDİR?

Eğitim: Üniversite/yüksekokul

Yaş: 49

Mesleği: Bürokrat

1975 yılında Nevşehir’de dünyaya geldi. 1989 yılında Nevşehir İmam Hatip Ortaokulunun ardından, 1993 ila 1996 yılları arasında Pendik İmam Hatip Lisesinde eğitim gördü. 2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu ve Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinde yüksek lisansını tamamladı. 2001 yılında Maltepe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı olarak siyaset hayatına başladı ve 2007 yılında AK Parti’den Nevşehir milletvekili aday adayı oldu.

2002 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın danışmanlığı görevine getirildi ve bürokrasi hayatına sırasıyla Devlet Bakanı Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu’nun danışmanı olarak devam etti.

2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı bakanlık müşavirliği görevine atanan Arı, 2015 yılında Spor Hizmetleri Dairesi başkanlığına atandı.

2018 yılında bu görevinden ayrılarak Nevşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. 24 Kasım 2018’de AK Parti Nevşehir Belediye başkanı adayı ilan edildi ve 31 Mart 2019 seçimlerinde başkan seçildi. Ancak, 29 Ocak 2021 tarihinde sağlık sorunları nedeniyle istifa etti. 18 Ocak 2022’de AK Parti’den istifa eden Arı, 24 Mart 2023 tarihinde eşi ile birlikte İYİ Parti’ye katıldı.

İYİ Parti, 31 Mart 2024’de yapılacak yerel seçimlerde Nevşehir Belediye Başkan adayı olarak Rasim Arı’yı aday gösterildiğini açıkladı.

Arı, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu