Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Üniversiteler Arası Atama ve Yer Değişikliği Yönetmeliği Hazırlanarak Yürürlüğe Girmeli

Türk Eğitim Sen Nevşehir şube başkan yardımcısı, Nevü-Bilgi İşlem idari personeli İbrahim Doğan; Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitemiz ile birlikte tüm üniversitelerde başlattığımız dilekçe eylem kararımız sonuca ulaşmıştır.

Yök İdari personelin kurumlararası yer değişikliği talebine olumlu bir girişimde bulunmuştur. Ancak bu haliyle yetersizidir. Açıklamasında bulanarak bir yazılı basın açıklaması yayınladı.

Tes. Nevşehir Şube başkan yardımcısı İbrahim Doğan’ın açıklamaları şu şekildedir.

YÖK tarafından yayınlanan ve tüm üniversitelere gönderilen “İdari Personelin Kurumlar Arası Yer Değişikliği” talebi konulu yazısı ile üniversiteler arası yer değişikliği ile ilgili bir hazırlık yapılacağı ifade edilmiştir. Söz konusu yazı olumlu bir gelişme olmakla birlikte tayin süreci tüm aşamaları ile birlikte net bir biçimde ifade edilmelidir. Kimlerin başvurabileceğinden, yer değişikliğinin becayiş usulüne göre mi yapılacağına kadar, sadece başvuru süresi değil, sonuçlarının yayınlanacağı zamanında belli olduğu, aşamalar YÖK tarafından bir ilanla açıklanmalıdır. Soruna kesin ve kalıcı bir çözüm bulunması adına üniversitelerde görev yapan tüm personelin tayin hakkı için Üniversiteler Arası Atama ve Yer Değişikliği Yönetmeliği’nin hazırlanarak yürürlüğe girmesi gerektiği tartışmasızdır. Yer değişikliğinin şartları, mazeret tayinleri, eğitim hakkı tayini, becayiş vb. düzenlemelerin net bir biçimde yer aldığı söz konusu yönetmelik bir an önce hayata geçmelidir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu