Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Başkan adayı Yıldız’dan İstiklâl Marşı mesajı!

AK Parti Ürgüp Belediyesi Başkan Adayı Fahri Yıldız, İstiklâl Marşı’nın 12 Mart 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 103. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Adayı Yıldız, mesajında Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklâl Marşı’nın, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nda ortaya koyduğu diriliş mücadelesini anlatan destansı bir eser olduğunu dile getirdi.

“İstiklal Marşı, Türk Milletinin vatan ve bayrak sevgisinin, bağımsız yaşama tutkusunun, yeniden varoluş mücadelesinin en özel ifadesidir. Mehmet Akif Ersoy, içinde yaşadığı toplumun değerlerini çok iyi bildiği için milletimizin duygu ve düşüncelerine en iyi şekilde tercüman olmuş; şanlı istikbâl ve istiklâl mücadelemizin kaleme dökülüp adeta vücut bulduğu muazzam bir eser olan “İstiklâl Marşımızı” Türk Milleti’ne armağan etmiştir. O güç dönemlerde toplumun bir ferdi olarak sıkıntıları derinden yaşayan Mehmet Akif, inancını hiçbir zaman kaybetmemiş, Anadolu’yu dolaşarak halkımıza güç ve moral aşılamış, milli mücadeleye değerli katkılarda bulunmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklal Marşımızın kabulünün 103. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve bu destanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyorum” dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu