Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ManşetlerÜrgüp Haberleri

Gaziantep Kuzeyşehir Alev Alatlı Eğitim ve Sanat Merkezi Açıldı

Gaziantep Sanat ve Meslek Kursları (GASMEK) Kuzeyşehir Alev Alatlı Eğitim ve Sanat Merkezi'nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in iştirakiyle gerçekleştirilen açılış töreninde, merhum Alev Alatlı’nın kızı Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Funda Aktan, Rektör Prof. Dr. Hasan Ali Karasar ile Öğrenci Dekanı Arda Çakır da yer aldı.

Merkezin açılışında duygulu anlar yaşayan Alev Alatlı’nın kızı ve Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Funda Aktan da annesi Alev Alatlı’nın bu açılışta bulunmayı çok isteyeceğini dile getirerek, “Kendisini burada temsil etmekten gurur duyuyorum. Bu eserin ete kemiğe bürünmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkanımız Fatma Şahin ile annemin ilişkisi çok farklıydı.” ifadelerini kullandı.

Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Alev Alatlı’nın hayatında en çok önem verdiği konulardan birinin mesleki eğitim olduğunu aktararak, “2000’li yılların ortasında Anadolu’nun ücra bir köyünde Kapadokya Meslek Yüksek Okulunu kurmuştu. Benim yüce Allah’tan niyazım; bu merkezde nice çocukların şenlenmesi, yetişmesi, mesleki eğitim almasıdır.” diyerek sözlerini tamamladı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Dr. Derya Bakbak, merkezin birçok konuda kurs imkânı tanıdığını söyleyerek, Alev Alatlı’nın böylesine güzel bir projeye isminin verilmesinden dolayı onur duyduğunu ifade etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Kuzeyşehir bölgesinde en çok talebin eğitim ve kültür merkezi olduğunu ve bu doğrultuda böyle bir eseri hayata geçirdiklerini ifade ederek çok özel olan böyle bir yapıya Alev Alatlı ismini vermekten gurur duyduklarını söyledi. Alev Alatlı’nın kendisini ‘kuzum’ diye hitap ettiğini anlatan Başkan Şahin, “Ben onun kuzusuydum. Çok güzel bir söz var; ‘unutulduğunda ölürsün’ diye. Bizim Alev Alatlı hocamızı unutmamız mümkün değil. Hocamız eserleriyle yaşıyor. Bizlerin yeni Alev Alatlılar yetiştirmesi lazım. Yeni Alev Alatlıların yetişmesi için çok iyi eğitim alması gerekiyor.” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül de Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin şehre çok önemli bir merkez kazandırdığını söyleyerek, “Alev Alatlı adını taşıyan bu güzide merkezin açılışına öncü olan Başkanımız Fatma Şahin’e teşekkür ediyoruz.” dedi. Böyle bir tesise ülkemizin kıymetli münevverlerinden olan, aydın, mütefekkir Alev Alatlı’nın isminin verilmesi de çok önemli ve çok özel. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış töreninde konuşan Bakan Yusuf Tekin, Kuzeyşehir Eğitim ve Sanat Merkezi’ne Alev Alatlı isminin verilmesinin çok önemli ve özel olduğunu vurgulayarak, “Alev Alatlı’nın adı burada yaşayacak. Burası Alev Alatlı misyonunu oluşturacak ve düşüncelerinin hayata geçmesine katkı sağlayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Kuzeyşehir Alev Alatlı Eğitim ve Sanat Merkezi’nin açılışı, kurdele kesimi ile yapıldı.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Kuzeyşehir’de açılışı gerçekleştirilen merkezde, mesleki eğitim ve etüt kursları alanında 23 derslik, mahalle anaokulunda 5 sınıf, 50 kişilik kütüphane, 112 kişilik konferans salonu, 200 kişilik taziye evi ve kadınlara yönelik spor salonu bulunuyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu