Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

NEVÜ’de ‘Gençlerde Sağlıklı Sosyal Gelişim’ Konulu Söyleşisi Düzenlendi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüplerinden Sosyal Sorumluluk Kulübü tarafından, ‘’Gençlerde Sağlıklı Sosyal Gelişim” konulu söyleşi programı düzenlendi.

NEVÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Şirvan Çetin, üniversitenin Vali Şinasi Kuş Kültür ve Kongre Merkezi Gülşehri Konferans Salonu’nda “Gençlerde Sağlıklı Sosyal Gelişim” konulu söyleşi programında öğrencilerle bir araya geldi.

Öğr. Gör. Şirvan Çetin, gelişim alanlarının sosyal gelişime etkisi ile başlayan söyleşisine, yetişkinliğe geçiş sürecindeki gençlerin psiko-sosyal gelişim özelliklerini ve bu sürecin gençlerde yarattığı toplumsal, ruhsal, ilişkisel çatışmaları anlamanın önemine değindi. Çetin, ergenlik döneminin bitimiyle üniversiteye başlayan genç bireylerin kimlik gelişimi, bir gruba ait olmayı isteme, hayatına girecek yeni kişilerle sağlıklı ilişkiler başlatmayı, sürdürmeyi öğrenme; kendini başkalarına ifade edebilmeyi keşfetme, meslek ve kariyer planlamasını yaparken seçtiği mesleği içselleştirme konu başlıklarında yaşayabilecekleri zorlukları ve bu zorluklarla baş etmeye yönelik bilgiler paylaştı.

Söyleşinin son kısmında gençlik döneminde yaşanabilecek olası sancılı durumlar hakkında konuşan Çetin, depresif duygudurum, belirli konulara dair aşırı düşünme, birçok konuda duyulan kaygılar, bağımsızlaşma ve bireyselleşme krizleri, intihar, beden algı bozuklukları ve bağımlılıklar üzerine gençlerde farkındalık oluşturmaya çalıştı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu