Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Bölge

Her yere var, Nevşehir’e yok!

Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız Yüksek Hızlı Tren ekspres seferleri 4 Mayıs itibariyle başlayacak. Nevşehirli vatandaşlar ise her seçim dönemi verilen hızlı tren vaadine artık inanmıyor.

Nevşehir’e her seçim döneminde siyasiler tarafında söz verilen ama yıllardır bir türlü gerçekleştirilmeyen hızlı tren projeleri diğer illerde ise tıkır tıkır hizmete girmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sivas ile İstanbul arasında aktarmasız YHT ekspres seferlerinin 4 Mayıs itibariyle başlayacağını açıkladı.

Her yıl yaklaşık 5 milyon yerli ve yabancı turisti konuk eden ve Türkiye’nin en önemli turizm bölgelerinden olan Nevşehir için hazırlandığı iddia edilen hızlı tren projesi ise hayalden öteye geçemiyor. Diğer turizm bölgeleri ile turistlerin rahatça ulaşım sağlaması için çok önemli görülen hızlı tren projenin neden gerçekleşmediği yada kimlerin bu projelere engel olduğu merak ediliyor.

Ayrıca hızlı tren projesinin yanı sıra Nevşehir’de bulunan  Kapadokya Havalimanı için yapılması düşünülen terminal binası da yıllardır sürekli proje ve ihale aşamasında kalıyor.  Daha az turizm kapasitesi bulunan illerdeki havalimanlarına öncelik verilerek yeni terminal binalarının yapılmasına ise bir anlam verilemiyor.  Turistlerin havalimanlarına indirilerek sonra karayolu ile turistlerin yeniden Nevşehir’e taşınmasına ise vatandaşlar, “Bizim tavuk buradan besleniyor  komşuya yumurtluyor” diyerek tepki gösteriyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu