Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Nevşehir’e şok! Son sırada yer aldı

TÜİK’in Mart ayı konut satış istatistikleri araştırmasına göre Nevşehir, bölgede en az konutun satıldığı il oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) 2024 yılı Mart ayı konut satış istatistikleri araştırmasını yaparak sonuçlarını açıkladı. TÜİK tarafından Türkiye geneli ve TR 71 Nevşehir Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Nevşehir, Kırşehir, Niğde, Kırıkkale ve Aksaray illerindeki mart ayı konut satış rakamları da açıklandı.

Önceki aylarda olduğu gibi Nevşehir yine bölge illeri içerisinde en az konut satışının gerçekleştiği il oldu. Nevşehir’de mart ayı boyunca sadece 264 konutun satışı gerçekleştirilebildi. 645 konut ile en çok konut satışı Aksaray’da gerçekleşirken, Kırıkkale ise 497 konut satışı ile 2’inci sırada yer aldı. Niğde’de 423 konut satılırken, Kırşehir’de ise satılan konut sayısı sadece 286 oldu.

Türkiye genelinde konut satışları Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalarak 105 bin 394 olduğu ifade edilerek, “Konut satışlarında İstanbul 19 bin 40 konut satışı ve yüzde 18,1 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u 9 bin 523 konut satışı ve yüzde 9,0 pay ile Ankara, 6 bin 413 konut satışı ve yüzde 6,1 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 23 konut ile Ardahan, 42 konut ile Bayburt ve 55 konut ile Hakkari oldu” denildi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu