Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Nevşehir 2023 yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Nevşehir 2023 yılı 4. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Yardımcısı Ahmet Erdoğdu başkanlığında gerçekleştirildi.

Vali Erdoğdu, Valili Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının, yatırımların hızlanarak devam edeceği bir dönemin öncesinde, geçmiş dönem yatırımlarını analiz etmek, aksaklıkları tespit edip gidermek ve yeni yatırımlarım sorunsuz şekilde icra edilmesini sağlamak için yapıldığını söyledi.

“NEVŞEHİR GENELİNDE TOPLAM 162 PROJE BULUNUYOR”

2023 yılı itibarıyla Nevşehir genelinde toplam 162 proje bulunduğu belirten Erdoğdu,  bu projelerden 22’sinin tamamlandığını, 71’inin devam ettiğini, 25 projenin ihale aşamasında olduğunu, 33 projeye hiç başlanamadığını ve 11 projenin ise tasfiye edildiği bilgisini paylaştı.

Projelerin toplam parasal tutarının 8 milyar 741 milyon 914 bin 659 TL olduğunu aktaran Vali Erdoğdu, “ Önceki yıllarda 1 milyar 292 milyon 409 bin 425 TL harcanmış. Yılı ödeneği 1 milyar 44 milyon, 116 bin 116 TL olup dönem sonu harcaması ise 484 milyon 264 bin 183 TL olarak gerçekleşmiştir.  Yeni bir yatırım dönemine başlarken öncelikle kuruluşlarımızın yürütecekleri projelerle ilgili tüm kesimlerle gerekli koordinasyonu sağlayarak işe başlamaları önem arz etmektedir. Yıl içinde yürütülecek çalışmalara ilişkin ayrıntılı planların hazırlanarak karşılaşılabilecek menfi durumlara göre analizler yapılması ve alternatifler oluşturulması son derece önemlidir. Yatırımcı kuruluş temsilcilerimiz, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanlarıyla iş birliği halinde olmalı ve bilgi alışverişinde bulunmalıdırlar.” dedi.

Konuşmanın ardından toplantıda, Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ), Kapadokya Alan Başkanlığı, İller Bankası Kayseri Bölge Müdürlüğü, Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri (DSİ) 12. Bölge Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı 8. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, TEİAŞ 11.Bölge Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu