Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Japon Öğretim Üyesi Fujimoto’dan Rektör Aktekin’e Veda Ziyareti

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nda 3 yıldır misafir öğretim elemanı olarak görev yapan Noriji Fujimoto, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’e veda ziyaretinde bulundu.

Noriji Fujimoto beraberinde NEVÜ Fen Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Sema Gökenç Gülez ve Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ümmühan Sâre Uslu ile Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin’i makamında ziyaret etti.  3 Nisan 2024 tarihi itibarıyla NEVÜ’deki görevini tamamlayıp ülkesi Japonya’ya geri döneceğini belirten Noriji Fujimoto, üniversitede görev yaptığı süre içerisinde şahsına yönelik gösterilen ilgi ve desteklerinden dolayı Rektör Aktekin ve yönetimine teşekkür etti.

Japonya’nın Osaka Üniversitesi’nde kariyerine devam edecek olan Fujimoto’ya mesleki ve akademik hayatında başarılarının devam etmesini dileyen Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin, uluslararası iş birliklerinin akademik gelişim için önemli olduğunu vurgulayarak iki üniversite arasında kurulacak ikili iş birliklerini desteklemeye devam edeceklerini ifade etti. Aktekin ayrıca NEVÜ’ye sağladığı değerli katkılarından dolayı Fujimoto’ya teşekkür ederek kendilerine plaket ve teşekkür belgesi takdim etti.

NEVÜ’de Japonya’dan Bir Kültür Elçisi

Göreve geldiği ilk günden itibaren nerdeyse her gün üniversite kampüsünün çeşitli manzaralarını fotoğraflayarak, sosyal medya hesaplarından paylaşan Fujimoto, NEVÜ’nün tanıtılması konusunda önemli çabalar sarf etti. Japon dili ve kültürünü öğretmek için önemli çalışmalar yürüten Fujimoto, Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğrencilerini çevrim içi olarak Japon öğrencilerle buluşturarak onların Japonca dil pratiklerini geliştirmelerini sağladı. Fujimoto, bölüme sağladığı kıymetli katkıların yanında aynı zamanda Türkiye ve Japonya ilişkilerinin güçlenmesine de büyük katkılarda bulundu.

Bölümün kültürel faaliyetlerinde de aktif rol alan Fujimoto, özellikle Japon Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’ndaki öğrenci kulüplerinde de öğrencilere Japon kaligrafi sanatını öğretti. Türkiye’de görev yaptığı süre zarfında çeşitli akademik çalışmalara da imza atan Fujimoto aynı zamanda 6 Şubat 2023 depreminde deprem bölgesine giderek Japonya’dan gelen yardım ekibinde gönüllü olarak yer aldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu