Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Çok hareketli çocuğu olanlar dikkat!

Nevşehir'de görev yapan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzman Öğretici, hareketli çocukların ailelerine tavsiyelerde bulundu.

Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Niğde, Aksaray gibi illerden birçok müşterisi bulunan Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzman Öğretici Simge Çelik Korkmaz, çocuklar üzerine gazetemize konuşmaya devam ediyor.  Korkmaz’ın yeni konusu, çok hareketli çocuklar oldu. Birçok ebeveynin sorunu olan bu durum karşısında izlenecek yollar, çocuklarda fallik dönemi, bu sorunun çözümü hakkında konulara değindi.

İşte Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzman Öğretici Simge Çelik Korkmaz’ın o yeni bilgilendirmesi;  “Çok hareketli çocuğunuz mu var? Hemen Hiperaktivite Bozukluğu var bunda diye teşhis mi koyuyorsunuz, lütfen kendi kendinize teşhisler koymayın hele ki gelişim dönemlerini bilmeden bunu asla yapmayın.

Genelde 3-6 yaşlarında erkek çocukları yerinde duramazlar, kızlardan çok daha farklıdırlar, kız çocuklarının öğrendiği gibi de öğrenemezler. Freud’a göre; Fallik Dönemi’ndedirler. Bu yaşlarda erkek çocukları çok fazla testesteron salgılarlar. Bedenlerini keşfederler, ellerini genelde kız çocuklarına oranla çok daha fazla özel bölgesinde görürsünüz. Bunu kızlarda görürüz gelişimsel dönem özellikleri arasındadır ama erkek çocuklarında bu durum biraz daha fazladır ve çok fazla testesteron salgılarlar, bu nedenle yerlerinde duramazlar, kapı kollarında, koltuk başlarında görmeniz çok olasıdır. Bu sebeple bu dönemde gelişimsel dönem özelliği mi yoksa Hiperaktivite Bozukluğu mu olduğunu anlamamız biraz güçtür. Bunun için mutlaka test yapılması, gelişimini değerlendirmek oldukça önemlidir.

Okul döneminde DEHB’ten çok kısa bahsetmek istiyorum.

Sessiz sakin oturmakta oldukça güçlük yaşarlar, hareket halindedirler, sürekli ayağa kalkma ihtiyacı hissederler, sırada öne arkaya doğru sallanırlar, ayaklarıyla sıraya vururlar, elleri kıpır kıpırdır, kalemlerinin arkası daima diş izleri ile doludur, sık sık kalem açmak isteyebilir, tuvalete gitmek isteyebilir, dersini dinlemek onlar için eziyet gibidir ve etrafındaki arkadaşlarıyla konuşmak, onlara bir şeyler fırlatmak isteyebilir, çevresini rahatsız edebilir, sürekli öğretmen tarafından “Dur, otur yerine, sus…” şeklinde uyarılan bir çocuk haline gelir. Ödevini unutur, kalemini unutur, verilen görevi tamamlamakta güçlük çeker, ya yarım bırakır ya da özensizce bir an evvel bitsin diye baştan savma dediğimiz şekilde ödevlerini/görevlerini yerine getirir.

Akademik başarısı iniş çıkışlarla doludur, bir bakarsınız 80-90 almış bir bakarsınız 20-30 almış. Günü gününü, anı anını tutmaz. Genelde ufak tefek yanlışları vardır. Hangisi yanlıştır diyordur, doğruyu işaretlemiştir. Çıkarma yapması gerekirken sayıları toplamıştır. Küçük dikkatsizliklerden dolayı yanlış yaparlar. Yazısı güzel başlar sona doğru bozulur, sabırları azdır.

Bu ve buna benzer sorunlar yaşıyorsanız, düzelir diye beklemeyin, lütfen uzmandan destek alın, nasıl ilerlemesi gerektiğini, bağımsız şekilde öğrenebilmesi gerektiğini, nasıl yol izleyebileceğini gösterecektir.

Çocukta sadece Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu varsa bunun için ATTENTİONER İLE DİKKATİMİ TOPLUYORUM programı ile çalışıyor, çocuğun her duyusuna hitap etmesini sağlıyor ve konsantrasyon sorununu, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunu büyük oranla çözüme kavuşturuyorum. Bireysel ve grup çalışmaları mevcut olup, bir grup en fazla 4 öğrenciden oluşmaktadır. Grupta yaşları arası en fazla 1 yaş aralığı olmasına özen gösterilir. Grupta kardeş veya akraba ile çalışılmamaktadır.

 

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu