Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

Müze ve Ören yerleri ziyaretçi akına uğradı

Türkiye'nin peribacaları, doğal kaya oluşumlarıyla kaplı vadileri, kayadan oyma tarihi manastırları, mağara otelleri ve yer altı şehirleri ile ünlü bölgesi Kapadokya, Ramazan Bayramı tatilinde dolup taştı.

Kapadokya’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmek isteyen vatandaşlar , bayram tatili boyunca müze ve ören yerlerine akın etti. Kapadokya’nın eşsiz doğal güzelliklerini barındıran bölgede bulunan müze ve ören yerlerinin bayram boyunca yoğun ilgi gördü.

Ürgüp, Göreme, Avanos, Uçhisar, Ortahisar gibi turistlik bölgelerde bulunan Kapadokya’nın tarihi yapıları ve peri bacaları, ziyaretçilerin gözdesi oldu. Ayrıca Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve Açık Hava Müzesi, Derinkuyu ve Kaymaklı Yeraltı şehirleri gibi kültürel mirası yansıtan mekanlar da ziyaretçi akına uğradı.

Yetkililer bayram tatili boyunca müze ve ören yerlerine yapılan ziyaretlerin arttığını ve bu durumun bölgenin turizm potansiyelini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu