Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BölgeManşetler

NEVÜ Rektörü Aktekin’den Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Çam’a ziyaret

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam’ı ziyaret etti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam’ı makamında ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin,  Nevşehir merkez yerleşke ve 7 ilçede toplam 8 kampüsü, nitelikli akademik kadrosu ve fiziki alt yapısı bulunan üniversite hakkında kendilerine bilgi verdi.

Devlet üniversiteleri arasında Turizm İşletmeciliği Programı’nda ilk, Turizm Rehberliği programında ise tek akredite olmuş Turizm Fakültesi’ne sahip olduklarını belirten Rektör Aktekin, tüm bunların yanı sıra Turizm Araştırma Enstitüsü ve Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Turizm Meslek Yüksek Okulu ile turizm eğitimi alanında ve sektörün uygulama alanlarında üniversite-sektör iş birliği kapsamında yürüttükleri çalışmalara değindi.

Rektör Aktekin ayrıca Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler’ arasında ‘Doğal ve Kültürel Miras Turizmi’ alanında ihtisas üniversitesi olarak Türkiye’nin ve dünyanın önemli turizm merkezilerinden olan Kapadokya Bölgesi’nin doğal ve kültürel mirasının araştırılması, geliştirilmesi ile yeni verilerin gün ışığına çıkarılması adına yürüttükleri proje ve çıktıları hakkında Bakan Yardımcısı Çam’a bilgi verdi.

Ziyaretlerinden dolayı Rektör Aktekin’e teşekkür eden Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam ise NEVÜ’nün ülkenin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi’nin doğal ve kültürel mirasını sahiplenerek yürüttüğü proje ve çalışmalarının kayda değer olduğunu belirtti.

Rektör Aktekin ile bir süre görüşen Bakan Yardımcısı Çam, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak NEVÜ’nün bölge turizmine yönelik çalışmalarını önemsediklerini ve desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu