Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
BültenManşetler

Jandarma Asayiş Bültenleri

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından uyuşturucu madde ve kaçakçılıkla ile mücadele kapsamında icra edilen faaliyetlerde;

1.- Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Derinkuyu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince; terör örgütlerinin faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan istihbari çalışmalar kapsamında, 22.03.2022 tarihinde Nevşehir ili Derinkuyu ilçesi girişinde icra edilen Yol Emniyet ve Kontrol Devriyesi esnasında Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma (DEAŞ) suçundan aranan Suriye uyruklu L.A isimli şahıs yakalanmıştır.

Şüpheli L.A isimli şahıs çıkarıldığı adli makamlarca adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır.

2.- Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı JASAT (Jandarma Suç Araştırma Timi) ve Gülşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince; emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması kapsamında, 22 Mart 2022 tarihinde aranan şahısların yakalanması maksadıyla icra edilen faaliyet sonucunda; hakkında “Adet gereği açıkta bırakılmış eşya hakkında hırsızlık, kişinin kendisini kamu görevlisi veya banka-sigorta- kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık ve yetkisi olmadığı halde resmi sıfat takınarak hırsızlık” suçlarından yakalama kararı bulunan Y.K. isimli şahıs yakalanmış, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

3.- Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında; Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi tarafından, soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz Yaban hayvanlarının sıklıkla bulunduğu alanlara ve araziye, doğal yem, ekmek, mama ve su bırakılarak hayvan dostlarımızın beslenme faaliyeti icra edilmiştir. Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı olarak hayvanların korunması kapsamındaki faaliyetlerimize aralıksız devam edilecektir.

4.- Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı; Ürgüp İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması kapsamında, 16.03.2022 günü Boyalı, Akköy ve Karacaören köylerinde meydana gelen 08.12.2021 H.B’ın, 02.01.2022 tarihinde İ.F.’ın, 04.01.2022 tarihinde M.S.’in, S.C’ın, S.İ., O.Ç., M.İ. ve 23.01.2022 tarihinde F.Y. isimli şahısların evinden Bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık olayı ile ilgili olarak yapılan araştırmalar sonucunda, hırsızlık suçunu işledikleri şüphesi ile Y.Ö. ve İ,T. isimli şahıslar yakalanmıştır.

Şüphelilerden İ,T. isimli şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Nevşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiş, Y.Ö. isimli şahıs ise serbest bırakılmıştır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu