Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Manşetler

Gazeteci Taner Erdoğan Parkı Açıldı

Geçen yıl vefat eden Türk basınının duayen isimlerinden merhum Gazeteci Taner Erdoğan’ın isminin verildiği park, Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Erdoğan ailesi ve gazetecilerin katıldığı bir tören ile açıldı.

Nevşehir’in 350 Evler Mahallesindeki Mihriban Emin Günel Ortaokulu’nun karşısında,  Nevşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Gazeteci Taner Erdoğan Parkı’nın hizmete açılışı nedeniyle bir tören düzenlendi.

Törene Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Belediye Başkan Yardımcıları Nafiz Dirikoç, Ersin Erol ve Furkan Feralan, merhum gazeteci Taner Erdoğan’ın ailesi,  Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici, Küresel Gazeteciler Konseyi Nevşehir temsilcisi Muammer Başer, Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği Nevşehir İl Temsilcisi Can Taşkın ile Erdoğan’ın dostları ve gazeteciler katıldı.

Burada konuşan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri ve Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici,Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti’nin kurucusu  ve Nevşehir gazetecilerinin duayen isimlerinden Taner Erdoğan’ın isminin bir parkta yaşatılması noktasındaki taleplerinin Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran tarafından anında karşılık bulmasından dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

Erdoğan’ın küçük kızı Işılay Şişman’da böylesine anlamlı bir günde merhum babasının tüm dostlarını bir arada görmenin ve böyle bir çalışmanın babası adına yapılmasının da ailesini mutlu ettiğini belirterek, bu çalışmaya emeği geçen herkese b teşekkür etti. İkbal Şişman; “ İnanıyoruz ki değerli babamı sizler bizlerden daha iyi tanıyorsunuz. Babam için böyle bir çabadan dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yıllarını Nevşehir için vermiş, sevdası olan Nevşehir için çaba harcamış babam Taner Erdoğan için böyle bir parkın açılması aile olarak bizleri mutlu etmiştir. ”dedi.

Gazeteci Taner Erdoğan’ın da Türkçe öğretmenliğini yapan emekli eğitimci Hasan İlbars’ da bugünün bir hüzün günü değil, bir vefa günü olduğunu dile getirdi. İlbars, ”Nevşehir’de değerlere sahip çıkıldığını görmek bizleri mutlu ediyor. Bugün bir hüzün değil, bir vefa günüdür. Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Nevşehir sevdalısı bir kişi olan Taner Erdoğan, halkı ayrımcılık yapmadan kucaklayan bir özelliği ortaya koydu. Bugün değerlerimizden birinin daha unutulmadığını görmek gerçekten çok güzel, değerli öğrencime bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. ”dedi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Gazeteci Taner Erdoğan Parkı Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, merhum gazeteci Taner Erdoğan’ın ailesi ve gazeteciler tarafından açıldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, öğrenciliği döneminde yakından tanıma imkanı bulduğu merhum gazeteci Taner Erdoğan’ın gazetecilik mesleğinin temel ahlakı içerisinde hareket ettiğini, bunu siyasi hayatında da ortaya koyduğunu belirtti. Başkan Savran “ Ortaokul yıllarımdan itibaren Taner abiyi yakından tanıma imkanı buldum. Taner abimiz hayatı ve düşünceleri ile bizlere örnek olmuştur. Şehri için nasıl çalışılması gerektiğini gösteren ender bir şahsiyet olarak beynimizde yer edinen değerli büyüğümüz, ağabeyimiz Taner Erdoğan’ı rahmet ve minnetle anıyoruz. “ dedi.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu